Kerepesi Tibor

Amikor az üléspont határozza meg az álláspontot

2016. szeptember 11. - Kerepesi Tibor

Avagy mitől vannak ennyire beszarva az elvtársak?

1.

Nézem, hallgatom „Helikopter” Petike szavait, aki úgy védi Erdogan több tízezer ember elleni megtorlását, mintha a saját kenyéradó gazdáját védené, aztán persze gyorsan hozzáteszi, csak azért, mert ha Törökország ránk szabadítja a törökországi menekülttáborokban lévő több mint kétmillió menekültet, Európának annyi. Ebből szerinte az következik, hogy a véleményem szerint álpuccsot követő tisztogatást a demokratikus államoknak szó nélkül kell hagynia. (Ha félni tetszik, akkor tessék visszavonulni a kitudja milyen pénzen vett házába, és a saját rettegését ott megélni és nem kormányzati szintre emelni.) Én meg azt gondolom, hogy vannak olyan normák, amik nem teszik lehetővé az ilyen fokú benyalást megalázkodást egy diktátor előtt, még úgy sem, hogy „közös érdekbe” próbálja csomagolni.  

Csak egy kis tudathasadás: Ha - és szerencsére Gyurcsány nem ezt tette - a 2006 őszi zavargásokat követően hasonlóan jártak volna el az akkori ellenzékkel Magyarországon, akkor ez a „kiváló” elme most hol szónokolna a hatalom megtorlásának jogosságáról?

2.

Tudjuk, hogy humor akár gyilkos is lehet, ráadásul politikai humorral lényegesen könnyebben el lehet jutni az emberekhez, mint mindenféle tanulmányokkal és értekezésekkel. Az ilyen humornak hagyományai vannak Magyarországon is. Ezt a régi pártállami rendszer sem tudta megszüntetni, de ez az új azért próbál küzdeni ellene. Ennél még Kádárék is jobban felismerték, hogy ha a dolgozókhoz ellenőrzött keretek között, humorosan juttatunk el rendszerkritikát, annak kiváló „villámhárító” hatása is lehet.

Erre nagyon jó példa, a teljesség igénye nélkül, Kellér Dezső, Arkagyij Rajkin és a number one, Hofi Géza munkássága. Sajnos a jelenből, még hozzájuk közelítőt sem tudok említeni, de itt van nekünk a Kétfarkú Kutya Párt!

Megmozdulásaikkal, jó humorral elkészített plakátjaikkal olyan üzeneteket juttatnak el - meggyőződésem szerint - sikerrel az emberekhez, amiket a lényegesen nagyobb költségvetésből működő nagy, kicsi és még kisebb ellenzéki pártoknak maradéktalanul nem sikerül. (Üdítő kivétel a plakátháborúban most megjelent Együtt-PM-Moma beintős plakátja!) Ha kicsit figyelmesen elolvassa ezen plakátokat, azok a feliratok ütnek. 

nevtelen-1.jpg

A hatalom küzd is ellene rendőri intézkedésekkel, plakáttépkedésekre kivezényelt közmunkásokkal (ezt természetesen az illetékesek cáfolták) és erre ők szintén humorral teli nyilatkozatokkal válaszolnak.

Mivel akcióikat közadakozásból és saját zsebből finanszírozzák, nincsenek zsarolható pozícióban és ha nem is fél, de hatásuktól azért tart a diktatúra irányába mozduló rendszer.

3.

Nem tudom, kit melyik rendszerben és hányszor igazoltatott rendőr Magyarországon és ha az igazolványokat rendben találták, motozás lett a vége?  Mindegyik pártállamból van tapasztalatom jócskán,  de ilyen nemigen szokott megtörténni. A héten a „rettegés foka” odáig jutott, hogy a LMP társelnökét, Hadházy Ákost és a vele lévő, a miniszterelnöki szülőfaluban (ugye amit a nemzet gázszerelője vezet), közterületen forgató német RTL stábot igazoltatták és motozták meg.

5.jpg

A hírek szerint a "miniszterelnöki" kisvasútra és a finanszírozást tekintve mindenképpen focinagyhatalom Felcsút arénájára voltak kíváncsiak. Ez a honi demokráciának álcázott diktatúrában már elégséges az ilyen szintű rendőri intézkedésre. Mindezt abban az országban, ahol a jelenlegi miniszterelnök, amikor már nem a Kommunista Ifjúsági Szövetség alapszervezeti titkáraként tevékenykedett és a Magyar Parlament jelenlegi Elnöke nem a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának alkalmazásában állt, nos akkor a rendőrállam ellen emelték fel a szavukat.

nevtelen_6.jpg

Erre most visszatértünk oda!

Mit is mondott Yoda?

„A félelem a Sötét oldal kapuja. A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt és szenvedést.”

Ahol a külügyi tárca vezetője, ha nem másért, félelemből egy diktátor antidemokratikus intézkedéseit védi, ahol rendőröket küldenek egy viccpártra, egy parlamenti párt társelnökére és egy külföldi tévéstábra, ott a félelem igazgat, ami ugye a „Sötét oldal kapuja”!

                                                                                                                                (képek forrása: internet)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerepesi-tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr8411692887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2016.09.11. 13:26:49

3. Ez a csuti mobil szelektív beléptetőkapu.

Ha az orbán rezsim végleg megbukik (valójában már akkor megbukott amikor először loptak), nem lennék a csutiak helyében. Miből fogják fenntartani azt a sok böszmeséget amit csilliárd közpénzen odatojt nekik a fidesz húsvéti nyula?

Netuddki. 2016.09.11. 13:29:17

Esetleg valami illetékes elvtárs rákérdezhetne, hogy a csuti biztiőrök miért parádézhatnak a rendőrség egyenruhájában, rombolva a rendőrség tekintélyét?

2016.09.11. 13:35:33

Hát gondolom Erdogan-t azért támogatják (bármilyen antidemokratikus), mert úgy gondolják: ha nem támogatják, akkor ránkszabadít 3 millió migránst. Jobb lenne, ha a németek sem keménykednének vele. Bár mondjuk a vízumot nem kellene megadni a törököknek, ha meg nem kapják ismétcsak ránk szabadítják a migránsokat. Szóval szar a helyzet, az tény....

Tetszettek volna demokráciagyártás helyett az Arab tavaszban megdöntött vezetőket is a helyén hagyni, akkor most nem szívnánk itt Európában.

Persze erre a nagy demokráciagyárnak (US) volt igazán befolyása, na meg Vologyának. Ezekre meg nekünk nincs befolyásunk - még Európának sem sok....

kvadrillio 2016.09.11. 14:03:49

Felfüggesztett börtönt kér az ügyészség a menekülteket veszélyeztető kamionosnak

2016.09.11. 10:01
Előzmény (2)

Kirúgták a menekülteket veszélyeztető kamionost
Feljelentették a migránsokat veszélyeztető kamionost

Kézhez kapta a vádiratot Jeddi Árpád Levente, a kamionos, aki tavaly nyáron videóra vette, ahogy Calais-nál hangos káromkodás közepette ráhúzza a kormányt az út szélén sétáló migránsokra. Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség szerint az, ahogy Jeddi a kamionjával fenyegette a migránsokat, azok életét és testi épségét veszélyeztette.

Ezért az ügyészség azt indítványozza a bíróságnak, hogy
a kamionos közúti veszélyeztetés miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapjon,

ÜHÜMMM.........M ...M...MMM.....EZ A FASZ ÜGYÉSZ SEM VEZETETT ÁRÚVAL, EGYÉB SZÁLLÍTMÁNNYAL TELI KAMIONT..., MENEKÜLTEK KÖZÖTT SZLALOMOZVA.......
ÚGY RÚGNÁM KI AZ ÜGYÉSZEK KÖZÜL, HOGY ZÚGVA SZÁLLNA MINT EGY GYŐZELMI ZÁSZLÓ !!!

morpho 2016.09.11. 15:16:59

@Singer Varrógépértékesítő és orosz kémhálózat Kft:
"ránkszabadít 3 millió migránst"

Ja. Ide nekünk az összeset. Mind a 3 milliót. Konkrétan a Budapest-Szeged-Debrecen aranyháromszögbe fogják behajtani őket... Azért ide, mert mind ide akar jönni.
Szeretem amikor Magyarország problémájának tüntetik fel a gazdag európai államok problémáját. Kár, hogy egészségügyi kérdésekben nem szoktak rájuk hivatkozni...

2016.09.11. 15:30:17

@morpho:

A "ránk szabadít"-ot Európára értettem, mivel ott élünk, ha jól emlékszem.

Egyébként nem, nem ide Magyrországra akar jönni a túlnyomó többség, de nekem például az sem hiányzik, hogy Ausztriába jöjjön vagy Németországba, mert viszonylag gyakran járok oda és nem szeretnék a schwechati reptéren a levegőbe repülni - vagy legalábbis csak kontrollált módon, repülőgép segítségével. :-)

Ezenkívül, ha 3 millió elindul, biztos lesz egy bizonyos mennyiség, aki a magyar határzáron keresztül fog áttörni. Ha csak 0,1 %, az akkor is 3000 ember. Na ők sem hiányoznak itt senkinek.

kvadrillio 2016.09.11. 15:35:29

Egy svájci cég azt hitte, hogy pamutot vesz Zambiából, pedig csak egy budapesti fiatalembert tömött ki egymillió dollárral

akiraly
bűnügy
ma 13:26
98
57

Egymillió dollárt szedett ki egy megtévesztett svájci cégből egy akkor még csak 26 éves budapesti férfi 2015-ben. A BRFK Pénzhamisítás és Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztálya szeptember 9-én fogta el és vette őrizetbe A. Dávidot, aki készpénzben vette fel az egymillió dollárt.

A nyomozás adatai szerint a svájci cég 2015-ben egy zambiai céggel szerződött pamut vásárlására, de ismeretlenek megtévesztették abban, hogy hova kell utalni a pénzt, ami így egy magyarországi kft. számlájára került, ahonnan az ügyvezető A. Dávid felvette.

A rendőrség javaslatot tett A. előzetes letartóztatásának indítványozására. (Via Police.hu)

zambia
pamut
átverés
a. dávid

Mindegykivagyok • egy órája
" A BRFK Pénzhamisítás és Csúcstechnológiai Bűnözés Elleni Osztálya "

Tehát itt dolgoznak azok, akik be tudják kapcsolni a számítógépet.

...NEMNEM !!! ITT AZOK DOLGOZNAK, AKIK EGYENKÉNT TUDJÁK, KIK, MENNYIT TARTANAK OFFSHORESZÁMLÁKON, ADÓPARADICSOMOKBAN, ÉS AZT MIBŐL IS SZEREZTÉK !!!!! :o))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

kvadrillio 2016.09.11. 16:44:46

2016. 09. 11. 10:48
RT.com
Oroszország
Dmitrij Zaharcsenko
122 millió dollár készpénzt rejtegetett az orosz korrupcióellenes ügynökség vezetője

Az RT tudósítása alapján Dmitrij Zaharcsenkónak nem volt valami jó napja szombaton. Az orosz korrupció ellenes ügyészség ideiglenes vezetője ugyanis nem várt látogatást kapott a rendőrségtől, a házkutatás során pedig előkerült a kispárnába varrt "megtakarítása".

Zaharcsenko a Gazdasági Biztonság és Korrupcióellenes Harc Központi Igazgatósága energetikai osztályának helyettes vezetőjeként irányította ténylegesen a szervezetet, ám az orosz rendfenntartóknak az utóbbi időben feltűnt, hogy a közélet tisztaságáért ügyködő szervezet vezetője mintha maga is kezdene kissé sáros lenni.

A gyanú végül a szombati házkutatás során igazolódott be, ennek során a férfi lakásán

120 millió dollár és 2 millió euró értékű (nagyjából 34 milliárd forint - a szerk.) készpénzt foglaltak le.

"A végső összeg nem ismert. A rendőrség csupán a Zaharcsenko lakásán (melyről később kiderült, hogy valójában a nővére tulajdona - a szerk.) lévő titkos készletet foglalta le, nem tudni, hogy hány ilyen van még, de már dolgozunk ennek felderítésén"

- idéz a nyomozással kapcsolatban egy névtelen forrást a RIA Novost.

A TASZSZ beszámolója szerint a pénzre a férfi dolgozószobájában, egy zsákban bukkantak rá.

Zaharcsenko nem volt hajlandó elárulni, miből és honnan származik a mesés összeg, csupán azt hajtogatta, hogy ő ártatlan.

Csak, hogy érzékeljük, mekkora halom pénzről is van szó, források szerint

a nyomozóknak eleinte gondot okozott, hogy kellően méretes bizonyítéktároló dobozt szerezzenek, amibe belefér a lefoglalt készpénz.

NO, AKKOR MOST JÖJJÖN A POLTPETIKE !!! :o)

morph on deer 2016.09.11. 16:49:15

Hittelen azt hittem, hogy egy "illegális migránst" vegzálnak a rendőrök a fenti képen, aztán lassacskán arra is rájöttem, hogy nem Che Guevara járt pórul a diktatúra rendvédelmi szerveinek aktív segítségével.
Hiába na, olyan régen volt, hogy már a résztvevők sem (akarnak) emlékezni rá, én meg ott se voltam..!
-------
Az '56-os események évfordulójához közeledve különösen visszataszító a Szijjártó féle ótvaros pucsítás!

Egy elnyomó hatalommal szembeni felkelés megtorló akcióinak helyeslése mindannak a megcsúfolása, amire szeretett főnöke minden kilométerkőnél hivatkozni szokott, nevezetesen a forradalmiság és a szabadság utáni vágy...

Van olyan összeg, amiért félrenézünk, ugye. Tibeti tiltakozók, baltás gyilkos, törökországi megtorlások, meg még ki tudja, mi más..!
Bár ez az első eset, hogy hangos szóval helyesel egy magyar kormány...

Csak így tovább a "Lenini Úton"!
Gratulálok!
süti beállítások módosítása