Kerepesi Tibor

Nyílt levél dr. Szép Tamáshoz, Kaposvár 5. vk. önkormányzati képviselőjéhez

2016. november 12. - Kerepesi Tibor

Tisztelt Képviselő Úr!

Kedves Tamás!

 

2 évvel az önkormányzati választást követően és 3 évvel a következő előtt szólítalak meg ebben a formában, nehogy bárki is választási kampányfogásnak gondolja levelemet.

Donner önkormányzati képviselőjeként, gondolom, figyelemmel kíséred a városrész problémáit, gondjait és természetesen fejlődését is. Mivel én 2000-től élek Kaposvár ezen városrészében, talán van némi összehasonlítási alapom városrészünk fejlődéséről, állapotának változásáról. Őszintén, túl nagy fejlődést nem látok. Igaz lett Virágfürdő, fel lett újítva és korszerűsítve az uszoda, sőt szökőkutat, iskola helyett levéltárat is kialakítottak a Donnerben, de megítélésem szerint az ott élők életminőségén ez sokat nem javított. Kiszélesítették ugyan a Kaposrét sor úttestét, de vagy kevés pénz volt rá, vagy a kivitelező nem értett túlságosan az útépítéshez, mivel a hozzátoldott rész gyorsan összetöredezett, kátyús lett és a későbbi javítás sem nagyon változtatott ezen a helyzeten. Gondolom, Te is rendszeresen járod választókerületed utcáit, így tisztában vagy vele, hogy a járdák jelentős részén gyalogosan sem egyszerű közlekedni, babakocsival pedig sok helyen gyakorlatilag lehetetlen, így a közúton kell közlekedni, ami azért árthat az egészségnek. Ha már babakocsi, akkor azt sem sikerült felfedeznem, hogy a donneri gyermekek korszerű játszóteret hol tudnának a városrészben igénybe venni. De bizonyára arról is van információd, hogy a Zrínyi utca Szigetvári utcától elkanyarodó részén megsüllyedt az útfelület, mely láthatóan veszélyezteti a Szigetvári utca elején lévő ingatlanokat. Bízom benne, hogy figyelemmel kíséred az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok állapotát, gondolok itt a könyvtárra vagy a „söröskorsó” környékén levő szolgáltató funkciójú épületekre. Említhetném még a közbiztonság kérdését is, de mint „tudjuk” ez nem önkormányzati hatáskör – legalábbis ennek felelőségét gyorsan lerázta magáról az önkormányzat – a rendőrség pedig 2015-ben, sok helyi lakos aláírása ellenére, ami helyi rendőrőrs kialakítását szorgalmazta, megállapította, hogy erre nincs szükség. Az igazsághoz tartozik, hogy a rendőrség járőrtevékenysége azóta érezhetően megnőtt a városrészben.

nevtelen_7.jpg

Szóval, így kampányidőszakon kívül, mint donneri lakos kérlek, válaszolj az alábbi kérdéseimre, lehetőség szerint valamelyik helyi médiában, mert megítélésem szerint a válaszok nem csak engem érdekelnének:

1., Mikor lesznek a gyakorlatilag használhatatlan járdák kijavítva a Donnerben?

2., Mikor tervezik a Kaposrét sor útburkolatának olyan javítását, mely tartós eredményt hozhat?

3., Mikor lesznek felújítva az önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanok, beleértve a lakóingatlanokat is?

4., Tervezik-e egy „közösségi ház” kialakítását a városrészben, mondjuk a funkcióját elvesztett könyvtár helyén?

5., Tervezik-e a Jókai-liget olyan minőségű karbantartását és állagának folyamatos megóvását, hogy valós közpark funkcióját be tudja tölteni?

6., Mikor kerül sor a Zrínyi utca megsüllyedt útfelületének kijavítására?

7., Tervben van-e legalább egy, uniós szabványnak megfelelő játszótér kialakítása a városrészben?

8., Szita Károly polgármester által küldött levél szerint 2016-ban út- és járdafelújításra 308 millió forint, közterületek fejlesztésére, takarítására 680 millió forint közpénzt költött az önkormányzat. Kérlek válaszold meg azt is, hogy ebből a Donnerre mennyi fordítódott?

Jobbító szándékú kérdés természetesen még akadna bőven, de úgy gondolom, hogy a fentiek megválaszolása és ezekkel kapcsolatos intézkedések elindítása már önmagában is jelentős lépés lehet!

Mivel a Te egyéni választókerületedre vonatkoznak a kérdések, vélhetőleg naprakész információkkal rendelkezel, így gyors választ tudsz adni a felvetettekre.

 

Válaszaidat előre is köszönöm!

                       

                                                               Üdvözlettel:        Kerepesi Tibor

 

Kaposvár, 2016. 11. 12.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerepesi-tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr5911951653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaradiJanos 2016.11.13. 11:01:49

Ez tényleg kikerülhet címlapra?
süti beállítások módosítása