Kerepesi Tibor

Lázár az általánosan gyanúsítható?

2016. november 19. - Kerepesi Tibor

Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter, a napokban mondta, hogy tőle nem tudnak ujjlenyomatot venni, így évente kell meghosszabbíttatnia útlevelét. Ez két dolgot is jelenthet. Nem akar ujjlenyomatot adni, amihez ugye joga van (kérdés, hogy miért nem?), viszont innentől minden olyan bűncselekmény kapcsán, ahol nem találnak azonosítható ujjnyomokat, potenciális gyanúsítottként is szóba jöhet.

Félretéve a viccet, ami jelenleg folyik a Fidesz és a kormány(-otok) körül az olyan botrányos, aminek a töredékéért a világ demokratikus felén már kormányok buktak meg, de „Unortodoxiában”, a mellébeszélés magasiskoláját mutatja be az egyre nagyobb orrú vezetés.

nevtelen2_2.jpg

Írtam már arról, hogy elítélt bűnözők, hogyan is bukkanhatnak fel közpénzek környékén, de abban a blogban szereplő esetek bemutatása, pitiáner kockajátéknak tűnik a mostani történések fényében.

A volt KISZ és MSZMP káderekből alakult Fidesz valahogy soha sem volt mentes a minimum gyanús ügyektől, de valahogy sikerült kikormányozni a hajójukat a várható viharok elöl, de most mintha ez egyre nehezebben menne.

2012-ben kiadták Azerbajdzsánnak, Ramil Safarovot, azt a baltás gyilkost, aki Magyarországon „nagy bátorságot” mutatva, álmában megölte örmény diáktársát, csupán azért mert örmény volt. Természetesen a nemzeti hősként emlegetett Safarovot hazájában azonnal kegyelembe részesítették, az állítólagos megállapodás ellenére. Ki tudja milyen vélt vagy valós előnyök miatt volt szükség erre a „gesztusra”, de Magyarországnak a szégyenen kívül sok minden nem maradt az eset után. Azért itt a történetnek nincs vége, hiszen ezt a botrányos ügyletet a strasburgi Emberi Jogok Európai Bírósága még vizsgálja.

De lépjünk talán egy nagyot, egészen napjainkig.

Mint kiderült a 2015-ös párizsi Bataclan koncertközpont elleni terrortámadás főszervezője többször is jár a támadást megelőzően Magyarországon több-kevesebb időt eltöltve itt, sőt több elkövetőt innen szállított át Franciaországba. Ugye van „kiváló” bel- és külbiztonsági szakszolgálat Magyarországon, de valahogy TEK-etlenek voltak, hiszen az orruk előtt zajló eseményeket nem igazán vették észre, vagy….. (Tiszta ’70-es évek, csak akkor nem keleti, hanem nyugati terrorcsoportok vezetői éldegéltek háborítatlanul Kádár Magyarországán)

Ez a jelenlegi hazudozást és mellébeszélést kiváltó Pharaon ügy fényében, még érdekesebb. Itt egy szaudi milliárdos bankár, aki ellen 1991 óta nemzetközi elfogatóparancs van érvényben - többek között terrorizmus finanszírozásával vádolják – csak valahogy sehol nem sikerül lekapcsolni. Erre kiderül, hogy a magyar hatóságoknak bőven lett volna erre lehetősége, hiszen járt Magyarországon, sőt 3 évig tartózkodási engedélye is volt. De ugye az üzlet az üzlet, hiszen a hírek szerint a „nemzet gázszerelőjével” és a miniszterelnök családjával is üzleti kapcsolatba keveredett, sőt a Magyar Állam is üzletelt vele. Azért annak van pikantériája, hogy a MOL is üzletet kötött Pharaon egyik cégével (ugye Hernádi Zsolt ellen is volt kiadva nemzetközi elfogatóparancs).

Két dolog lehetséges:

1., A letelepedési kötvényeseket is vizsgáló szolgálatok nem tudják ellenőrizni azt, hogy kiknek is adnak engedélyt belépni az országba, így viszont a ~ 18.000 „befogadott” között bűnözők és terroristák is lehetnek bőségesen.

2., Vannak „magasabb” (ezt pénznek hívják, sok pénznek) szempontok - és ez az esélyesebb -, amik felülírják szolgálatok információit, aztán jöhet a szánalmas és átlátszó hazudozás a sajtónak.

A szolgálatoknál azért szakemberek dolgoznak és nem hiszem el, hogy egy elírt születési dátum miatt nem tudnak azonosítani valakit. Közben azért kiderül, hogy a szükséges információk rendelkezésére álltak és állnak most is. Mivel lehet azt magyarázni, hogy a magyar és nemzetközi szabályok ellenére valaki úgy kap tartózkodási engedélyt, hogy nem vesznek ujjlenyomatot tőle és nem azonosítják be egyértelműen?

Úgy tűnik, van az a pénz amiért már érdemes odaszólni a Belügyminisztériumba és a szolgálatok vezetőinek, hogy most legyetek „bénák” kicsit. A kérdés persze az (igazából nem kérdés), hogy kinek van jogosítványa utasítani a Belügyminisztert?

A „van az a pénzről” még egy eset jutott az eszembe.

Az olimpia miatti tűzszünet lezárásaként ismét előkerült Hosszú kontra Gyárfás ügy. Erről már augusztusban is írtam. A bűnözői vonal valahogy itt is előkerül, hiszen az Aranykéz utcai robbantás valamit a Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása miatt elítélt Jozef Rohac még mindig kitart azon állítása mellett, Fenyő ügyben a valódi megrendelő Gyárfás volt. És arról is szólnak hírek, hogy az MÚSZ elnöke üzleti kapcsolatban állt Portik Tamással és jó viszonyt ápolt/ápol Tasnádi Péterrel is. A milliárdok úgy kerülnek az ügybe, hogy Gyárfás kijelentette, hogy az úszó világbajnokság levezényléséig, még mindenképpen a helyén marad. Ez ugye egy sok milliárdos projekt, és „ahol faragnak, ott hullik a forgács”, biztosan csurran-cseppen.

Hát így megy ez, ha zsebtömködésről van szó!

Nem állítom én, hogy az előző kormányok idején nem volt gyanús pénzmozgás, de ilyen látványos nyíltszíni lopás és azt követő vagy elfedni szándékozó nyilvánvaló hazugságáradat nem volt. A Fidesz pedig, a közvélemény kutatások szerint, töretlen népszerűséggel vezet.

Hogy lehet ez?

Hát úgy ahogy az egyik ismerősöm mondta: „Hithű kommunista, tehát Fidesz szavazó”

A bejegyzés trackback címe:

https://kerepesi-tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr3211973100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dunántúli gyerek 2016.11.20. 20:55:56

'Félretéve a viccet, ami jelenleg folyik a Fidesz és a kormány(-otok) körül az olyan botrányos, aminek a töredékéért a világ demokratikus felén már kormányok buktak meg'

- pl. ti is megbuktatok, mint a Rottenbiller

Akkor mi a gond?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2016.11.20. 21:40:31

@dunántúli gyerek: Pontosan, ahogy az idézetben van: a töredékéért. Tehát akkor mi jár a FIDESZ-nek?

Amúgy egy Együtt-esen számon kérni a szocik bűneit minimum hülyeség, de ezen lépjünk túl.

dunántúli gyerek 2016.11.20. 22:05:40

@Fedor: töredékéért, persze. Tönkrebasztak mindent, most meg okoskodnak. Sok sikert a köv. megabuktához.

A fidesz tőlem nyugodtan lophat amíg csökkennek az adók éa nőnek a bérek.

Kerepesi Tibor 2016.11.21. 05:19:25

@dunántúli gyerek: Bocs, de én nem tudom, hogy az Együtt, hol bukott akkorát, de biztos igazad van. Ha meg Téged nem zavar, hogy a Te pénzedet lopják, az természetesen a Te döntésed és melyik adód is csökkent? Az adóprés Magyarországon az egyik legnagyobb Európában.
süti beállítások módosítása