Kerepesi Tibor

Van-e jó és rossz bűnöző?

2016. június 30. - Kerepesi Tibor

Ugye senki előtt nem ismeretlen az alábbi mondás:

„A mi kommunistánk az jó, a ti kommunistátok rossz!”

Akkoriban keletkezhetett, amikor a rendszerváltást követően a pártokban feltűntek a volt MSZMP-s politikusok és jutott belőlük mindenhova bőven.

Már a Tanú című filmben is volt egy jelenet, amikor Pelikán gátőr háza leégett és számon kérte Csetneky tűzoltó parancsnokot a késlekedés miatt, sőt még szóvá is tette nyilas múltját, amire azt a választ kapta, hogy "a kis nyilasoknak megbocsátottak!”

Ahogy elnézem a Fidesz valahogy így van a bűnözőkkel is!

Kit is lehet bűnözőnek nevezni?

wikiszotar.jpg

                                                                                                             (forrás: WikiSzótár)

Rogán „nem ismerem Portik Tamást” Antal nem jelent meg egy bírósági szembesítésen, ahol is Portik Tamás kijelentette, hogy 10 millió forint értékű eurót adott át Rogán Antalnak, bizonyos belvárosi ingatlanügyekkel kapcsolatban.

civilhetes_net.jpg

                                                                                                                        (kép: civilhtes.net)

Lázár János gyorsan le is szögezte, hogy elítélt bűnözőkkel sem a kabinet tagjainak, sem a Fidesznek nincs közös platformjuk és nehogy már szavahihető legyen valaki, akit jogerősen elítéltek.

Azért vannak ügyek, ahol nem ennyire finnyásak:

Itt van mindjárt a legismertebb ismeretlen szürke eminenciásuk, Habony Árpád, aki valahogy mindig odakeveredik "teljesen ismeretlenül” a döntéshozó fideszesek közelébe és ellátja őket jó tanácsokkal, "természetesen" mindennemű ellenszolgáltatás nélkül. (Tudom én, hogy vannak fényevők és levegőből élők is, de ők nem biztos, hogy ilyen színvonalon tudnak élni, mint ahogy Habony életviteléből erre következtetni lehet)

Na szóval Habony Árpádot garázdaság miatt jogerősen elítélték, mégis ott sertepertél a kormány és a Fidesz körül, meghallgatják, megfogadják a tanácsait és elhiszik, amit mond, tehát ő az egyik „jó bűnöző”!

A következő nagyágyú, Farkas Flórián sem teljesen makulátlan előéletű. A Wikipédia szerint:

„Büntetőeljárások:

1975 és 1982 között háromszor ítélték el, felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztésre egyaránt.

1996-ban ügyészségi vizsgálat indult a Lungo Drom által létrehozott alapítványok ügyében. Ennek eredményeként 1998-ban vádat emeltek ellene hűtlen kezelés és a számviteli fegyelem megsértése miatt. Azonban Göncz Árpád köztársasági elnöktől eljárási kegyelmet kapott, így a bírósági tárgyalás elmaradt. A kegyelmi eljárás iratait 30 évre titkosították.”

És ennek ellenére sok milliárdot sikerült a kezeihez, illetve az általa irányított ÖRO-hoz tolni, hogy annak elköltése országos botránnyá dagadjon, sajnos egyenlőre minden jogi következmény nélkül.

Persze mások is vannak, akik úgy tűnik, jó kapcsolatot ápolva a Fidesszel a gazdasági életben próbálnak szerencsét, nem teljesen "szűzies" múlttal - avagy Szita Károly esete István Gáborral.

Szita Károlyról azért azt tudjuk, hogy szavakban Kaposvárért minden megtesz, „felvirágoztatja”, figyel arra, hogy a kirakat szép legyen, de igazi beruházást, termelő üzemet korszerű infrastruktúra hiányában nem tud a városba csábítani. Aztán feltűnt a Homatech vezérigazgatója, István Gábor, akit gumifeldolgozó technológiájával együtt már kiebrudaltak Százhalombattáról, de egész Pest megyéből is, és megállapodtak, hogy Kaposvár határában megépülhet ez a környezetvédelmi, egészségügyi szempontokból is minimum véleményes (több szakember szerint jelentős környezetszennyezési kockázattal bíró) beruházás. Gyorsan kiderült, hogy az István Gábor vezette cég jó kapcsolatokat ápol  a kormánnyal is, hiszen rapid gyorsasággal nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánították a projektet.

kapost_hu.jpg

                                                                                                                           (forrás: kapost.hu)

Nos István Gáborról is kiderült, hogy gazdasági bűncselekményekért már volt elítélve, de ezzel együtt is szalonképes, szavahihető ember az Orbán-kormányt és a Fidesz kritika nélkül kiszolgáló Szita Károly és Kaposvár fideszes önkormányzati képviselői előtt.

Hogy az elfogultság vádja ne érhessen, el kell mondanom, hogy vannak olyanok, akik mögül gond nélkül kihátrál a Fidesz, persze csak akkor, ha semmilyen érdeke nem fűződött ahhoz, hogy megvédje. Arra azért nagyon vigyázva, nehogy a kegyvesztettek azonnal egzisztenciális hátrányt szenvedjenek. Ilyen volt az országos médiumokban többször szereplő, hazudozó, de a napokban jogerősen elítélt Balogh „Vak komondor” József, akit erőszakos bűncselekmény, ráadásul családon belüli erőszak miatt ítéltek el, vagy a gazdasági bűncselekmény miatt elítélt pécsi képviselőnő, Fodor „Ordenáré” Ibolya esete. Mindkét esetben a Fideszből történő kilépés mellett a képviselői mandátum - és persze az ezért járó fizetés - megtartása volt a "szankció".

Ha az az állítás igaz, hogy "bűnöző az, akit bűncselekmény elkövetésért jogerősen elítéltek" (a fenti definíció szerint az), akkor igaz az is, hogy az

„Az én bűnözőm jó bűnöző, a te bűnöződ meg rossz”!

Legalábbis fideszes körökben a jelek szerint ez az elv érvényesül.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerepesi-tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr408854378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása