Kerepesi Tibor

Erzsébet Te Drága!

2016. december 03. - Kerepesi Tibor

A járási hivatali dolgozók egy része most biztosan nagyon örül, mert elvileg külföldi utat kaptak ajándékba, ahova még egy fess biztonsági őr is elkíséri őket. Mivel magyar nyugdíjasok egy része ugyanis külföldön él, és Lázár „újabban össze-vissza beszélek” János, bejelentette, hogy minden nyugdíjasnak a tisztviselők viszik ki a karácsonyi tízezer forintos Erzsébet utalványt (Harrach „nagyon rászoruló” Péternek nagy sajtókörítéssel maga a miniszterelnök fogja átadni?), tehát többek utazhatnak a világ számos országába.

11119137_381435_65dec3712aeeeab4e871ed68f62fb263_wm.jpg

                                                                                                  kép: index.hu

Persze ez a takarékosság jegyében, hiszen ez a kormány a takarékosság kormánya, mert saját magán és a sportberuházásokon kívül, rengeteget spórol például az egészségügyön vagy az oktatáson is. Igazából arról nem szólt a bejelentés, hogy mennyi dolgozó csap fel így ünnepek előtt "nagy lelkesen" alkalmi postásnak és járja a városok és tanyák nyugdíjasait, díszkíséretben. Lázár azt mondta, hogy a Posta valamivel négyszáz forint/darab felett vitte volna ki. Most ki volt az az „agytröszt” aki kiszámolta ezt a baromságot?

Ha munkaidőben mennek, akkor ki fogja az ügyeket intézni a hivatalokban?

Ha munkaidő után, akkor meg az túlóra, de legalább plusz pénz.

Hányszor fognak visszamenni, ha valakit nem találnak otthon, és akit nem találnak, az, hogyan fogja megkapni?

Mindenkit kísérni fog egy biztonsági személy, azt nem kell fizetni?

Útiköltséget, hogyan számolják el? Csak tömegközlekedni lehet, vagy gépkocsival is mennek?

Akár honnan nézem a Posta azért mindenképpen jobb választás lenne, kivéve ha valamelyik ötletadónak van éppen egy országos lefedettségű, éppen munkanélküli biztonsági cége.

Vélhetőleg nem tévedek nagyot, ha darabra lebontva körülbelül 10-szer annyiba fog kerülni, mint a posta.

Lehet, hogy nem is a nyugdíjasok megajándékozása a valódi cél?

Mondanám, hogy nem értem, de félek pontosan értem a lényeget!

A 2017-ben megrendezendő vizes VB költségvetése és a valós bekerülése között jelenleg négyszeres az eltérés és nem azért mert negyed annyiba fog kerülni. Nem nagyon találunk olyan beruházást ebben az országban, ami a beadott költségvetésből megvalósult volna, de olyat sem, hogy egy miniszter sunyi mosoly kíséretében azt bizonygassa, hogy az az olcsóbb ami ~ 10x annyiba kerül.

Összességében semmi meglepetés nincs. Kormánytagok hazudozhatnak, mellébeszélhetnek és mivel a főnökük is pont ezt csinálja, semmi következménye. Pont mint Hofi egyik jelenetében, amikor is nem mertek az igazsággal szembenézni és behazudták a népnek a teljesült terveket, akkor is nyomor volt az eredmény, de akkor is volt "szűnni nem akaró" vastaps és közben:

„Éljen Rákosi! Éljen Rákosi! Éljen Rákosi!”

De azt személyi kultusznak hívják!

Rogán „goebbelsi propagandista” miniszter bizottsági meghallgatásán elhangozhasson, hogy az egyik legfőbb feladat Orbán hatalomba tartása!

Ja és köz-, azaz mindannyiunk, pénzéből!

Ha jól tévedek ez azért nem a demokrácia ismérve?

Ez ismét személyi kultusz a javából!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerepesi-tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr6012020709

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Menekülnének hazánkból a fiatalok 2016.12.04. 16:43:16

Egy nemrég készült felmérés szerint, a felmérésben szereplő európai országok közül, hazánkból menne a legtöbb fiatal külföldre. Ez a 18-24 éves korosztály 46%-a

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2016.12.04. 15:37:41

"Mindenkit kísérni fog egy biztonsági személy, azt nem kell fizetni?"

Eleve nem jó a kérdés, mert azt kell kérdezni, kinek a bitonsági őre, aki kísérni fog? No, ugyé így már egészen éthető.:D

BéLóg 2016.12.04. 16:15:44

Nem baj, de szólok, hogy hüjje tetszik lenni.

élhetetlen 2016.12.04. 17:43:27

@BéLóg: Hülye tetszik lenni. Elindul a hivatalnok, csak Budapesten, a saját kerületében. Ha kétszer át kell szállni a tömegközlekedésen, akkor már 960 ft. Ugyanis a nyugdíjasok nem ugyanabban az utcában, és háztömbben laknak. Ha már kettő ugyanabban a házban lakik, akkor már olcsóbb, de még mindig drága. Vidéken, a szomszéd falu nyugdíjasai? A postás úgyis bejárja a terepet, mert hol ide, hol oda visz valamit. Kivinni, kocsival, esetleg kísérettel, ez biztosan olcsóbb, mint 480 ft. Ki a hülye? Bocs hüjje?

bearman 2016.12.04. 18:28:32

Aztán mit kezdenek a külföldi nyugdíjasok a Bözsiutalvánnyal? Hol lehet beváltani külföldön?

látjátok feleim szümtükkel 2016.12.04. 19:00:28

@bearman:

Kit érdekel ez?

Mellesleg meg majd jönnek strómanok, akik kisebb összeget adnak érte, így a nyugger belenyugodva a kis veszteségbe, készpénzhez tud jutni. Valahogy úg, mint régebben az üdülési utalvánnyal.

BéLóg 2016.12.08. 19:21:36

@élhetetlen: Biztos nem hallottál még békávé bérletről. Az a KÖZLEKEDÉSHEZ kell, nem kávéiváshoz.
Budapesten úgy mindenkinek van, annyira ócsó. összevetve azzal, amit a vidékieknek kell fizetni UGYANEZÉRT a szolgáltatásért.
Szóval tényleg hüjje tetszik lenni.

élhetetlen 2016.12.08. 19:34:54

@BéLóg: Bocs, de, mint írtam, csak Budapesten is lehet költség. Miből gondolod, hogy aki kocsival jár be dolgozni, az vesz BKV bérletet is, csak hogy legyen? A következő az volt, hogy „Vidéken, a szomszéd falu nyugdíjasai?”, ez el sem jutott az agyadig, én csak egy egyszerű példával kezdtem. „Szóval tényleg hüjje tetszik lenni.”

BéLóg 2016.12.08. 19:41:29

@élhetetlen: Azt meg miből gondolod, hogy aki kocsival jár be DOLGOZNI annak nincsen bérlete? Én is kocsival járok és VAN bérletem. Pontosan mert amikor az ember a VÁROSBAN jár, akkor nem a saját vagy céges autót használ, mert a parkolóhely kereséssel meg a dugókkal ötször annyit fizetne, mint a bérlettel. Plusz a munkáltató adhatja cafetériában.
sokminden eljutott az agyamig, főleg hogy akármit csinál is a fidesz kormány meg Orbán, mindig lesz féltucat ilyen okostojás mint te, aki megmondja hogy ez szar.
Szóval tényleg hüjje tetszik lenni. Igen.

élhetetlen 2016.12.08. 20:08:54

@BéLóg: Értem, te vagy az etalon, aki ugyan kocsival jár be dolgozni, de vesz bérletet is, mindenkinek így kéne tenni. Annak is, aki bemegy reggel dolgozni, ott tölti a napját, és nem a „a VÁROSBAN jár”. A vidékről meg nem beszélünk, ugye. De már nem is érdemes. „akármit csinál is a fidesz kormány meg Orbán, mindig lesz féltucat ilyen okostojás mint te, aki megmondja hogy ez szar.”. Te meg nyilván tudod, csak egy példa, hogy de jó, Balaton, halászat nincs, horgászparadicsom van, a horgász nem adhatja el, ergo nincs balatoni hal a balatoni étteremben, de nincs tiszai hal sem a tiszai étteremben, de mindez átgondolt, felelős döntés. Aztán, csak napi hír volt, a füredi összeröffenés vacsorája kapcsán, gondolom, hogy Orbán értesült az esetről, behívatta Vargát, hogy intézkedjen, és Varga másnap jelentette, hogy megoldotta a problémát. Nyilván, az aznapi vacsora problémáját, mert azóta sem történt semmi. És ez csak egy példa volt. Tehát maradsz annál az álláspontnál, hogy aki a hülyeségre azt mondja, hogy hülyeség, az hüjje. Na, itt hagyjuk abba.
süti beállítások módosítása