Kerepesi Tibor

Még mindig nem fáj eléggé?

2017. március 30. - Kerepesi Tibor

Ritkábban írok, mert ennek a diktatórikus rendszernek az ostorozása, a korrupció megvilágítása ebben a formában a bérkommentelőkön kívül keveseket érint meg. Úgy látszik, vagy legalább is a felszínen ez érezhető, hogy az ország feldúlása és a saját zsebek tömködése nem nagyon üti át a tömegek ingerküszöbét. A polgárok visszahúzódnak a családjuk körébe, nyalogatják a napi megszerzett sebeiket, próbálnak csak a saját családjukkal foglalkozni, ha másként nem megy, akkor skype-on beszélgetve a külhonban élő gyerekeikkel – unokáikkal.

depositphotos.jpg

                                                                                                                                                    kép: depositphotos

Pedig lenne mivel foglalkozni!

Itt van mindjárt a „fékezhetetlen agyvelejű” Rezsi Szilárd (bocsánat Lázár Ervintől a „lopott” jelzőért), aki gond nélkül minden baromságot ki bír mondani, mindegy, hogy sörről, felsőoktatásról, Brüsszelről, vörös csillagról, Sorosról van is szó. Elolvasva életútját valóban ő nagyon mélyről érkezett és becsülni is lehetne azért ahova felkapaszkodott, de tipikus esete annak, hogy diploma mellé észt és kulturáltságot nem adnak.

Kommunistázott is jó nagyot, merthogy a korrupció a még mindig itt lévő kommunisták miatt van!

Na, ebben igaza is lehet, hiszen a pártja vezetésében szépen ott csücsülnek a volt ifjú kommunisták, MSZMP funkcionáriusok MSZMP KB munkatársak! Lopnak is rendületlenül!

De vannak nála sunyibbak is, hiszen a szintén volt kommunista Semjén, Lázárral karöltve rendezett ámokfutást egy román-holland illetőségű cég másik holland céggel kapcsolatos vitája kapcsán! Mi köze a magyar törvényhozásnak ehhez? Ott látni ellenséget ahol nincs, miközben nácik vonulgathatnak időnként az utcákon következmények nélkül, sőt kiképző táborokat tarthatnak fent országunkban.

És a legfrissebb a „lexCEU”!

Van egy akadémikus oktatási államtitkárunk, akitől minimum elvárná az átlagember, hogy ne hoffmannrózsai mélységekben intézze az oktatást és minimum konzultáljon az érintettekkel döntések előtt. És nem, őt is (jóhiszeműen) magába rántotta a fideszi sötétség, ráadásul még szánalmasan magyarázkodik is, hogy először átvisszük a parlamenten a törvényt, majd aztán elkezdünk foglalkozni a következményeivel. Az MTA tagjától azért többre lehetne számítani, ha már nem tudja megoldani, legalább a nevét ne adja egy ilyen prosztósághoz!

Persze az ország kirablás és oroszoknak történő kiárusítása eközben zavartalanul folyik, miközben a külügyminiszternek kikiáltott Petike, sorozatgyilkossal (saját bevallása szerint) parolázik.

Hát itt tartunk!

És hol az ifjúság akik akár 1848-ban vagy akár 1956-ban elindították a változásokhoz vezető folyamatokat?

Akinek volt lehetősége rá, már külföldön van, sőt ott is marad, hiszen egy friss statisztika szerint már minden 6. magyar gyermek külhonban születik és miért is jönne haza, ha itthon a kormányhivatalban migránsnak nevezik.

Igaz itt a Momentum, akik nagy fegyvertényként, megakadályozták az olimpiai pályázatnak nevezett pénzszórást, vélhetően ezzel hatalmas pofontól mentve meg a Fideszt, mert így visszatudtak lépni és nem a NOB őszi közgyűlésén kellett a vesztes pályázó szerepében hazakullogni. A „megnyerhettük volna” azért sokkal jobban hangzik!

Szóval még mindig nem fáj eléggé, mert arra azért nagyon vigyáz a hatalom, hogy a hűtők ne legyenek teljesen üresek és a számlákat ki lehessen fizetni.

Amíg a „csokira ugyan kevés, de éhen halni viszont sok” mentalitás az irányadó, addig ezek itt maradnak, hiszen pont ezt a mentalitást tudják meglovagolni, ez tartja hatalmon a Fideszt!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerepesi-tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr9112388191

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mackó manó 2017.03.31. 12:07:35

nem is fog. az egyik hülye, a másik eb, és vannak a kutyák.

röf 2017.03.31. 12:13:45

Minek kéne fájni?
És kinek kéne hogy fájjon?
Nem lehet, hogy a te készülékedben van a hiba?

2017.03.31. 12:41:26

Tény, hogy napról napra rosszabb minden, de ha a többség ezt akarja, mert mazohisták, akkor még is mit kellene tenni? Majd, ha mindenki kihalt, vagy kiment külföldre, akkor jöhet valami új. Addig csak a túlélés és a saját kis mutyik maradnak, meg a nosztalgia.

DFK 2017.03.31. 13:09:14

7 éve folyton végórák vannak, folyton tuti csőd, a korábbi 4 millió gazdag országából a 4 millió éhező országa lettünk. Csak ezt a buta választók nem veszik észre. Jól foglaltam össze a baloldal dumáját?

DFK 2017.03.31. 13:09:15

7 éve folyton végórák vannak, folyton tuti csőd, a korábbi 4 millió gazdag országából a 4 millió éhező országa lettünk. Csak ezt a buta választók nem veszik észre. Jól foglaltam össze a baloldal dumáját?

Sünikoca 2017.03.31. 13:25:04

Szerintem nem kellene blogot írnod. Elég egy körSMS a126 együtt(?) szimpatizánsnak...
Jó nektek, szabadon nyafoghattok, hogy miért nem látja a többség ezt a mérhetetlen bajt :)
18 után kaptok havi egy-két alkalommal felületet a "nagyon szakmai és mindig igazat író" zindexen? Vagy 50 szimpatizáns alatt már csak a fele jár?

s 2017.03.31. 13:37:48

"valóban ő nagyon mélyről érkezett"

szilárddal nem ez a probléma. Az a probléma, hogy nem igazán jutott magasra. Az, hogy ezt gondolja, nem mentség minderre.

s 2017.03.31. 14:14:37

Nagyjából mindent jól látsz.
"hol az ifjúság akik akár 1848-ban vagy akár 1956-ban elindították a változásokhoz vezető folyamatokat?"
Kérdésre a válasz: Más időket élünk. Az emberek opportunisták, kényelemszeretők. Ezért én nem ekézem őket. A demokrácia az okosok luxusa. Itt sok a szegény, ezért itt a demokrácia inkább karikatúrája önmagának. A többség uralma - szó szerint uralomról beszélhetünk - ebben az értelemben nem engedheti meg magának a demokrácia igazi lényegét, a többszempontúságot, a másként gondolkozást, a vélemények ütköztetését és megvitatását, majd az azokból való döntést immáron valóban a többség akarata szerint. Ugyanis a demokráciának csak az egyik és nem pedig az egyetlen ismérve a többség akarata szerinti ügymenet. A demokrácia lényegéhez hozzátartozik a kisebbségben lévők véleményének a meghallgatása és bizonyos határok közötti figyelembe vétele is. Ma Magyarországon ez el van felejtve, mert mi sosem voltunk igazi demokrácia és a dolgok alakulását figyelve nem is megyünk ebben az irányban. Emlékeztetnék arra, hogy az ilyen magatartásért egy bizonyos Caius Iulius Caesar nevű egyén rendkívül magas árat volt kénytelen fizetni, de nem volt ezzel teljesen egyedül, mert például a görögök sem állhatták az egyeduralomra törő faszkalapokat és vagy száműzték, vagy kinyírták őket. A közelmúlt történelme is bővelkedik példákban arra vonatkozóan, hogy a demokratikusan megválasztott vezető később mást irányt kíván szabni a dolgok menetének és kurvára meg is szopta ezt. Mivel semmi nem tart örökké és az orbán kormányzatot nem valószínű, hogy szabályos - vagy legalábbis annak hazudott - választások keretein belül le lehetne váltani, ezért adódik a következtetés, aminek a levonását a nálam elszántabbakra hagynám. A valószínű végkimenetel az, hogy a doktori fokozatát éppen a napokban veszni hagyó matolcsy egyszer még utoljára - mint előtte már oly sokszor - el fogja baszni a kalapács nyelét és ez olyan mértékben érinti majd súlyosan szélesebb rétegek mindennapi megélhetését, hogy kénytelenek lesznek rájuk gyújtani a kibaszott országházat és vállról indítható légvédelmi fegyverrel leszedni az égről a repülő járműveket, amivel menekülni próbálnak. A tét tehát nagy. Nem is gondolnám, hogy ezt nekem különösebben ecsetelnem kellene, mert aki diktátornak adja a fejét, az ezzel nyilván tisztában van. Csak gondoltam szólok. Abból nem lehet baj.

Kék Zöld 2017.03.31. 14:14:50

Annak, akinek fontos a szabadság, aki szereti a hazáját, (és nem csak nemzeti öntudatú, de még a helyesírás sem jól gyakorló), annak bizony fáj.
Fáj, hogy szétlopják a köz javait, fáj, hogy MINDEN jól működő intézményt szétvernek, és hozzá nem értő vezetőt dugnak az élére , majd szépen lezüllesztik.
Fáj, hogy buta értelmetlenségekkel terhelik a gyerekeinket,
fáj, hogy cenzúráznak,
fáj, hogy a tisztesség, a becsület szitokszavakká váltak.
Fáj, hogy az ellenzék nem képes felfogni, mit akar a nép, mire van szüksége a nemzetnek.
Nem nemzeti konzultációra, de nem is szalámipolitikára , egyszerűen egy össznépi összefogásra, hogy ezt a rendszert megbuktassa, és a számtalan törvényes bűncselekményt számonkérje. Egy RENDSZERVÁLTÓ PÁRT szövetségre.
Fáj, hogy ennyi értékes év telt azzal, hogy a fejlődést visszafordíthassák, és, mint Kövér L. bevallotta nyílt színen, visszafordíthatatlanná tegyék. Fáj, hogy ezt mind hagyjuk.
Fáj, hogy félünk, hogy vakok és bénák vagyunk.
És sorolhatnám napestig, hogy mi minden fáj.
Nálam már réges-rég betelt a pohár, de az agymosott zombivá tett tömeg teljesen apatikus.
Felőle akár gyereket négyelhetnének egy színpadon, akkor is bólogatnának, M.O jól teljesít, mert ennek is csak B. az oka....stb az állandó újra és újra sulykolt populista propaganda szövegek, megteszik a hatásukat. többek közt talán ez fáj a legjobban, ez a szellemi leépülés..

sas70 2017.03.31. 14:21:16

Persze, olyan jó ülni a langyos, híg fosban, amíg nem nagyon lötyögtetik. Akinek meg nem volt jó, már régen elment. Vannak még páran akik kapálóznak, csak mindig rájuk szólnak, pont a híg fosban ülők, hogy maradjanak már nyugton, mert ez így jó, ahogy van és közben ámulattal bámulják a főnököt, aki kívül van ugyan a szaron, de szépeket mond és mindig ígéri, hogy a kiválasztottak majd odaülhetnek mellé. Aztán majd ha az emberek többségének mégis csak elfogy a türelme, akkor majd egy pillanat alatt elsöprik ezt az egészet, amit nagyjából a vallási fanatizmusnak megfelelő hit tart össze.

sírjatok 2017.03.31. 15:47:38

@sas70: szerintem még kicsit ecseteld, hogy hogyan ülnek az emberek a híg fosban, mert ez a módja annak, hogy megnyerd őket magadnak, hogy végre hallgassanak rád.

További lehetőségek: hülye zombik, birkák, kádárivadékok, csökött agyú bérrabszolgák, kitartott narancsparaziták.

Ezeket kell mantrázni serényen, köztudott, hogy ettől lesz népszerű az ellenzék (bármelyik).

Andy73 2017.03.31. 15:48:16

Szerintem a bloggernek fáj, hogy a jelek szerint jövőre kipottyannak a parlamentből. Ahová legutóbb is csak közös listán jutottak be 1 vagy 2 képviselőjük. És a felmérések szerint érik a harmadik háromharmad a kormánynak. Ha a választóknak fájna, akkor nyilván nem ez lenne a helyzet.
Az tényleg gond, hogy sok magyar gyerek külföldön születik, és közülök valószínűleg sokan kinn is fognak maradni a családjukkal. De soknak a szülei nem az utóbbi években mentek ki, hanem még korábban, a baloldali kormányok és a gazdasági válság idején. Akkor ugrott meg a munkanélküliség és a devizahitelek törlesztőrészlete is, amit még az is nehezen fizetett, akinek volt munkája.
2010 után már nem romlott, hanem fokozatosan javult a helyzet, és ezt honorálták a választók is 2014-ben.

Andy73 2017.03.31. 15:49:55

@Andy73: javítás: a harmadik kétharmad érik a kormánynak, bár ha nem lesz baloldali összefogás, akkor nem csak a kispártok esnek ki, hanem a Fidesz-győzelem is nagyobb lesz.

sírjatok 2017.03.31. 15:50:27

A CEU-ban meg lehet igaza van most kivételesen a balosoknak, csak az a baj, hogy már annyiszor kiáltottak farkast, hogy senki nem hallgat rájuk. Nehéz ott nem "rezignáltnak" lenni, ahol naponta kétszer bukik meg az orbán, heti négyszer vezetődik be a diktatúra, és havi kilencszer megy csődbe az ország. Ja, hát emellett a tempó mellett valóban "rezignáltak" az emberek.

room_101 2017.03.31. 16:20:55

Nem kell ide demokrácia, a tehetségesek így is jól járnak (legfeljebb máshol boldogulnak), a lúzereknek meg úgyis mindegy, azoknak így is úgy is szar lesz, legfeljebb nemzetiszín pántlikával van a szardarab átkötve a tányéron.

sas70 2017.03.31. 16:46:44

@sírjatok: Kibaszottul nem akarok megnyerni magamnak senkit!
A magyar valóságot ecseteltem, ami sok tekintetben hasonló, a '80-as évek elejének Magyarországához, bár akkor sokkal kevesebb szegény ember volt, de az akkori gazdasági "sikerek" és életmód, nagyon hasonló a maihoz. A legvidámabb barakk voltunk, elfedve a társadalmi, gazdasági feszültségeket, jómunkásember Tsz-elnökök, párttitkárok, fontoselvtársak irányításával. Ha az akkori Hofi darabokat megnézed, szinte ma is lemehetne bárhol, csak az elvtársakat kellene kicserélni. Annak a rendszernek is megvoltak az érdekeltjei és a vakhitű kiszolgálói, ebben a tekintetben semmi különbség nincs.
Ami nagy különbség, hogy akkor azt kvázi ránk kényszerítették, jórészt egy idegen elnyomó hatalom, részben aktív közreműködésével, most meg az emberek, jórészt önként választották maguknak. Akkor persze a lázadókat börtönbe zárták, most akik lázadhatnának már régen elhagyták az országot és máshol keresik a boldogságot.
Vannak, akiknek ez jó, vagy mert közvetlen haszonélvezői, vagy mert vakhitűek, vagy mert fogalmuk sincs róla, hogy lehetne máshogy is.
Az ébredés majd akkor lesz durva (ha lesz) amikor visszanézve azt látjuk, hogy újabb évtizedet vesztegetett el az ország és a kedves vezetői.
De legalább ha a seggünk ki is lóg a gatyánkból, kurva büszkék lehetünk a szép, új focistadionokra, egyméteres kilátókra, várba költözött minisztériumokra, 100 mrd-os vizes VB-re, stb. Csak közben elrohan mellettünk a világ és egy csomóan ugyan úgy nem fogják érteni, hogy miért, mint amikor a '80-as évek végén kimentek Bécsbe és tátott szájjal lesték, hogy milyen az a rothadó kapitalizmus. Aztán hazajöttek, elmajszoltak egy jó téliszalámis szendvicset és azt mondták, jó ez így nekünk, mert nekik sem jobb (pedig akkor is sokkal jobb volt).

morph on deer 2017.03.31. 17:06:37

Csak szólok, hogy semmi nem garantálja azt, hogy az orbáni ámokfutás akár a fideszes hívek kedvéért fékezni fog, ha valaki ezek közül épp az útjába esik - csak a miheztartás kedvéért.

Ugyanis senki sem védett!
Nézzetek kicsit körül, és próbáljatok kissé visszaemlékezni kissé!
Soha egyik autoriter vezető sem - és nemcsak a formálisan is diktátornak tituláltak - kímélte akár a saját híveit sem, ha valamiért úgy tartotta kedve!
Rosszabb hírem is van, néhányan még egyes családtagjaikat sem kímélték, ha a hatalmukat veszélyeztetve látták.

Érdekes módon ez akkor is így szokott történni, ha a kedves vezető épp véleményt változtatott, és a hívei épp nem tudják követni a megfelelő irányba.

Szóval én még az igen tisztelt fideszes seggfejek helyében sem tenném rá az összes zsetonomat arra, hogy "majd csak nekem lesz jó, a libsiknek meg nem" - hiszen ez még csak a kezdet!

Ma még csak a CEU meg a Heineken esett a zsarolás áldozatául, ma még csak az emberi jogi bíróság ítéleteit hagyják figyelmen kívül - de a lehetőségek végtelenek. Előbb utóbb ti is sorra kerültök, ha hiszitek, ha nem.
Én szóltam!

Fazakas László 2017.03.31. 17:10:35

@röf: - Miután itt a nagy többség azért némiképpen ismeri a valóságot - hogy az egész, már-már vérlázítónak hitt lopászat - itt csupán a bukott mszp és balos hozadékának rágalom-özöne, valódi igazságtartalmára nézve pedig a vesztes párt kín-keserve.
Nem is veszi őket komolyan senki! És akkor az mszp persze előadta, hogy hogyan -
de hát mi azt már tudjuk - na ŐK AZTÁN TUDTÁK - hiszen csinálták.
A liberálisok meg - eléggé nyiltan vallották is, lásd - az szdsz egyik valamikori mottója: - "Tudjuk, merjük , tesszük!"

Én meg kérek egy sört ...

Bobby Newmark 2017.03.31. 17:20:53

@sírjatok: Azt nem fogod fel, csököttagyú barátom, hogy minden egyes diktatúra felé vezető lépés ÖSSZEADÓDIK. Igen, önmagában egyik sem lenne túl nagy probléma, csak éppen a sokszázadiknál tartunk.

Például nézzük meg, hogy ha ezt
"A CEU-ban meg lehet igaza van most kivételesen a balosoknak"
jelentem a tartótisztjeidnek, kibasznak-e a picsába?
süti beállítások módosítása