Kerepesi Tibor

Cicaharc

2016. október 28. - Kerepesi Tibor

Biztos mindenki látott már anyamacskát, amikor nem akarja tovább táplálni kölykeit és elkezdi pofozgatni, hogy hagyják békén, de óvatosan, karmokat behúzva, nehogy megsérüljön a kölyök.

cic.jpg

Valahogy ez jutott eszembe Orbán-Vona kapcsán. Pofozkodnak a Parlamentben, de vigyázva egymásra, mint régi harcostársaknak illik, nem nagyon belegázolva egymásba. A Fidesz a (bukott) kvóta népszavazással kihúzta a szőnyeget a Jobbik alól és az egész kampányban látszott, hogy a Jobbik nem is nagyon tud mit kezdeni az egésszel. Nem túl vehemensen kampányolt a részvétel mellett, persze támogatta a „nem” szavazatot, de vigyázott nehogy összemossák a nagytestvérrel. Persze, hogy kifelé a „markáns” irányvonal megmaradjon, osztotta Vona Orbánt strómanozással, eltitkolt vagyonokkal, korrupcióval és kapta is a válaszokat - féltő gonddal, nehogy nagyon fájjon – konditeremmel, fodrásszal és szemöldök kiszedéssel, na és persze kicsit tisztázatlan pénzügyekkel. Szórakoztatónak szórakoztató, de véletlenül sem komoly szópárbaj.

Aztán eredménytelen lett a népszavazás, Orbán meg kihirdette, hogy ő az választók egyharmadának miniszterelnöke, így elővette a régebbi jobbikos javaslatot, az alkotmánymódosítást. Amit, talán a külső szemlélő nagy meglepetésére, Vona csak feltételekkel támogatna. Nevezetesen a letelepedési kötvények árusítását is szüntesse be a Kormány és egyébként négyszemközti megbeszélést kért Orbántól, aki sietve kijelentette, hogy zsarolásnak nem enged. Azt viszont politikailag Orbán nem engedheti meg magának, hogy egy bukott népszavazást követően a „pudingszilárdságú” alaptörvény módosítását se tudja átvinni. Eltelik egy kis idő és mivel a Fideszen, na meg a KDNP-n kívül, senki nem hajlandó a szükséges szavazatokkal támogatni, csökken az ellenállás.

Némi kitérő:

Én személyesen is hallottam 1989.06.16-án egy volt Ifjúkommunista beszédét a Hősök terén, aki többek között a szovjet csapatok kivonását követelte Magyarországról. Néhány év múlva kiderült, hogy ez addigra már eldöntött tény volt (!), tehát az akkori hangzatos mondatok nyitott kapukat döngettek.

Visszatérve párosunkhoz:

Négyszemközti megbeszélést követően - én alapvetően nem értem, hogy egy ilyen megbeszélést miért nem az ülésteremben hajtanak végre, hacsak azért nem mert kiderülne, hogy alaptörvény módosításról nem is a T. Ház dönt – mindkét fél kijelentette, hogy az álláspontok nem közeledtek, egyébként, hogy mi hangzott el az titok(?)!

Aztán láss csodát Lázár János bejelentette, hogy kivezetik az államkötvényt és ennek lehetőségét, már fél éve vizsgálja a kormány! (Mit is vizsgálnak? A bevezetése óta a szakemberek állították, hogy egy rossz és drága konstrukció ráadásul nemzetbiztonsági kockázatokat is rejthet, de mivel néhány stróman és haver zsebe jól ki lett tömve, a Kormányt ez valahogy nem érdekelte! ) Most néhány pillanatig kivételesen higgyük el, hogy Lázár nem hazudik, akkor Vona, nagy tanítójának és harcostársának nyomdokain haladva nyitott kapukat döngetett, tehát egy eldöntött kérdést szabott feltételnek!

Ezek alapján a négyszemközti megbeszélés miről is szólt? Semmiről, max egyeztették, hogy ki mikor mit fog mondani, hogy a látszat azért meglegyen és mindkét fél arcvesztés nélkül ússza meg az ügyet.

Az a baj ezzel az egésszel, hogy hülyének nézik a választóikat - akik közvélemény kutatások szerint ezt azért jól tűrik -  meg vannak róla győződve, hogy ezeket a többször előhúzott trükköket a többség még mindig benyalja! Megvannak róla győződve, hogy senki nem emlékszik rá, hogy a Fidesz pártvezére és a Jobbik elnöke nem is olyan régen még harcostársak voltak és ugye holló hollónak…..

Szóval cicaharc, ami a közvéleménynek szól, csak sajnos farkasok és hiénák játsszák!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerepesi-tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr2311845633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

na__most__akkor 2016.10.29. 12:18:33

Így működik ez.

Átmegy egy népszavazási kezdeményezés (vasárnap...), hiába vannak ott a kopaszok, meg pártfüggetlen öregasszonyok.
Népszavazás?
Nem, NEM, SOHA.
Visszavontuk a törvényt, mert már régen terveztük. Kész, nincs népszavazás.

A jobbik vissza akarja vonatni a letelepedési kötvényt, és akkor hajlandó megszavazni az akármit.
Első nap
- Lézerjani: nem, nem soha.
Második nap
- Vezér: nem hagyjuk magunkat zsarolni.
Harmadik nap
- Hivatalos bejelentés: hónapok óta ezen dolgozunk.

Ahogy a régi vicc mondja:
Hapsi fekszik a kocsma előtt a sárban, a seggén egy nagy rúgás lenyomata.
- Önként kiürítettem az objektumot!

Statisztika...
Első verzió:
Az ország nyeresége egy milliárd, a strómanok nyersége hatvan milliárd.
Valódi verzió:
Az ország vesztesége négy-öt milliárd, a strómanok nyersége százegynéhány milliárd.

Jakab.gipsz 2016.10.29. 12:46:12

Való igaz: a letelepedési kötvény korunk, "búcsú cédulája", szép hasznot hoz a bennfenteseknek, csakhogy a magyar-néppel szemben erkölcstelen. (vannak dolgok amik nem eladók)
Tévedtünk; csak egy rossz üzlet, adtuk vettük azt ami csak nekünk magyaroknak fontos.

Szépen csendben ki kell szállni belőle, és aki nem méltó az államunk polgár jogára annak az útilapu kiállítását is lehetővé kell tenni.

Szalay Miklós 2016.10.29. 13:44:29

Apropó, akit kicsit közelebbről érdekelne a politikai (és gazdasági) bal- és jobboldal mibenléte, az ezt nézze meg:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid073

(A legfelső sor a kép tetején, "Bal oldal - Jobb oldal". Az írás doc és pdf formátumban tölthető le. Ez egyébként egy nagyobb mű egy darabja, mely megpróbálja módszeresen, de azért érthetően elmagyarázni, hogyan működik a világ.)

Érdekes lehet továbbá a Demokráciáról és diktatúráról, a demokrácia visszásságairól szóló rész is.

micsoda? 2016.10.29. 13:51:54

"Ezek alapján a négyszemközti megbeszélés miről is szólt? Semmiről, max egyeztették, hogy ki mikor mit fog mondani, hogy a látszat azért meglegyen...." Szerintem is.

Soha nem szavaznék a jobbikra, de elkel ismernem hogy jobban politizál mint a baloldal. Az utóbbi mindig azt röpteti amit a kormány feldob. Viszont a jobbik tud nagyot alkotni, mint például a letelepedési kötvény. Igaza van, pénzes migráns jöhet, a csóró nem, gazdag a veszélyesebb.

Zsoltbacsi 2016.10.29. 14:56:36

@micsoda?:

Azert tegyuk hozza, hogy a kotvenyvasarlok 95 szazaleka kinai, a maradek tobbsege orosz es arab csak minimalis. Azaz terrorizmusra hivatkozni veluk kapcsolatban szinten hazugsag.

micsoda? 2016.10.29. 20:10:06

@Zsoltbacsi: Hát ennyire biztosat nem mondanék. Mondjuk a kínain látszik, hogy kínai. Nem feltételezhető, hogy terrorista lenne. (megvannak nevelve) d:) Oroszból, arabból, meg egy is elég. Ki is Orbán Viktor szomszédja?

Zsoltbacsi 2016.10.29. 22:24:05

@micsoda?:

Ok, szerintem o volt a kivetel. EGyebkent tenyleg szar rendszer volt, de az a bosszanto, hogy lehetett volna normalisan is csinalni. Az ellenzok azt szoktak elfelejteni, hogy az ilyen emberekert a vilagon mindenhol harcolnak. Konkretan az unio 27 orszagbol 16ban van hasonlo kotveny, Usaban, ausztraloknal is. REgebben olvastam egy elemzest, hogy ha egy ilyen kotvenyvasarlo havi 650k forintot elkolt, akkor csak a penze afatartalmabol visszajon a neki fizetendo kamat, es onnantol minden talalt penz. Es aki 100 millat evekig tud nelkulozni, az ennyit tutira elkolt.
süti beállítások módosítása