Kerepesi Tibor

A farkas és az ő (bárány)bőre

2016. november 29. - Kerepesi Tibor

Repedezik a báránybőr 1:

Minap Ásotthalom polgármestere egy bizonyos Toroczkai (született: Tóth) László azzal hívta fel a figyelmet több mint 4.000 főt számláló határmenti nagyközségére, hogy sikerült olyan önkormányzati rendeletet elfogadnia a közgyűlésnek, mely hangsúlyosan muszlim ellenes, egy másik cikkelyében pedig homofób (meglepő módon cigány ellenes passzust nem sikerült beiktatni sehova, de még kb 3 év van a következő önkormányzati választásig). Ugyebár a Jobbik vezetéséből sikerült eltávolítani azt a Novák Elődöt, aki nacionalista és antiszemita és homofób megnyilvánulásai miatt nagyon kényelmetlenné kezdett válni és beemelték Toroczkait alelnöknek. Erre Ásotthalom polgármestere hozat a saját közgyűlésével, egy alsóhangon is Alaptörvény ellenes, rendeletcsomagot, amivel a Jobbik cukormázas cukiság kampánya kapott egy igen nagy pofont. Olvasni lehet arról, hogy Toroczkai (Tóth) ellen van is némi háborgás a párton belül, de valahogy Vona nem határolódott el. Talán neki is kezd szűk lenni az álca?

indafoto_hu.jpg

                                                                                                                          kép: indafoto.hu

Repedezik a báránybőr 2:

Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentését követően, az is kiderült az iskolák feladata az, hogy jó keresztényeket neveljenek. Ebből következik, hogy bár azok az iskolák, és ezek az intézmények vannak azért még többségben, ahol nem vallásalapon oktatnak, megtűrtek ugyan, de a kormányzat igazi magyarnak, csak a keresztény értékeket és ezek mentén szerveződött oktatást és az onnan kikerülő végzősöket tartja. Gyorsan szólok, hogy ebben az országban élnek más vallásúak, sőt ateisták is szép számmal! Aki eddig nem értette teljesen pontosan, hogy miért kapnak több állami támogatást a kormánytól az keresztény egyházi iskolák és miért rombolják a világi oktatást és az egyéb alapítványi oktatási intézményeket, hát itt a válasz. A jó magyar az keresztény, a többieket meg megtűrjük, egyenlőre. Azért kíváncsi lennék egy olyan felmérésre, hogy a templomi miséken hány olyan résztvevő van, akik otthon lelkesen őrzik az MSZMP párttagkönyvüket vagy KISZ igazolványukat? Azt természetesen tudjuk, hogy a kormányban és a minisztériumokban van belőlük szép számmal! Ha jól tévedek, az Alaptörvény rendelkezik a szabad vallásgyakorlásról és a szabad iskolaválasztásról, viszont most úgy látszik, hogy a „szabadság” teljes mértékben csak akkor van, ha keresztényi köntösbe bújtatják. Orbán októberi népszavazás után az ország 1/3-ának miniszterelnökének nevezte magát, most Lázár is kirekesztette a lakosság és főleg a gyermekek jelentős részét! Csak súgok, az igazi magyart nem a világnézete teszi igazi magyarrá, hanem a tettei, még akkor is, ha ezeket a tetteket nem egyházak vagy szekták irányítják.

Repedezik a báránybőr 3:

Ez mondjuk inkább látványos elszólás mint valódi repedés, de Rétvári (KDNP állítólagos támogatottsággal rendelkező párt) államtitkár tud meggondolatlan mondatokat kiejteni. Most például Fidel Castro halálával illetve az elhunyt méltatásával kapcsolatban a Parlamentben elkövetett felszólalása vagy azt jelenti, hogy fogalma nincs arról, hogy milyen országban és milyen miniszterelnök alatt leledzünk mostanság, vagy tisztábban lát mint eddig gondoltuk. (Megítélésem szerint Castroról elég nehéz pozitív képet festeni, így egy magyar mondás szerint „Halottról vagy jót vagy semmit!” kellett volna alapul vennie sok politikusnak a világban, de megszólaltak, Rétvári meg rárepült, mint Rogán a helikopter leszállóhelyre) Szóval ez a kiváló államtitkár azt tudta mondani: „demokrata politikus diktátort nem éltethet”. És igaza van! Ha nem csal meg a memóriám Orbán igen pozitívan szokott beszélni, Putyinról, Erdoganról, hogy csak a két legismertebb „európai demokratát” említsem, viszont Orbánt az „antidemokratikus” balti állam, Litvánia államfője és kormányfője sem volt hajlandó fogadni és a szintén „antidemokratikus” USA-ba se nagyon invitálták az elmúlt időszakban.

Azért mégiscsak látszik a repedés demokrácia báránybőrébe bújt Fidesz-KDNP rendszeren és Rétvári ezt még el is mondja az Országgyűlésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerepesi-tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr2812008382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parasztlengő az imperialistáknak 2016.11.29. 19:52:14

Jó gyerek ez a torockai, fontosabb hogy mit csinál valaki a végeken a férgek ellen mint hogy mit szól ehhez valaki pesten, ha rossz napja lett mert a latte nem olyan ízüre sikerült mint máskor.

Budapest a kutyaszar városa 2016.11.29. 20:26:02

Sok narancsos birka van még, aki báránynak látja a farkast !

ember100 2016.11.29. 23:35:12

@Parasztlengő az imperialistáknak:
Helló !

Télleg jó gyerek.
Aszt majd legközelebb az ősz hajúakat tiltja ki az utcáról mert hogy rontsák az ucca összképét , ja meg a zsidókat mert hogy ők a felelősek tudjuk ki haláláért !

siriq111 2016.11.30. 00:45:57

@ember100: Kovetik oket a szegenyek, hiszen itt mindenki jol el.

siriq111 2016.11.30. 00:46:47

Ez a Torockai egy elmebeteg.
süti beállítások módosítása