Kerepesi Tibor

Dübörgünk…

2017. január 24. - Kerepesi Tibor

Nagyon szakállas vicc jutott az eszembe:

Elefánt és az egér mennek át a hídon, egyszer csak az egér megszólal:

  • Hallod, hogy dübörgünk?

13340880_1746021172302382_1576706191_o_png.jpg

                                                                                   kép: regithink.transindex.ro

Több mindenről is erre asszociáltam, de akkor sorban:

Tegnap Magyarország Miniszterelnöke azt bírta mondani:

„Engedélyt kaptunk, ha úgy tetszik, a legmagasabb világi helyről, miszerint nekünk is szabad magunkat az első helyre tenni. Nagy dolog ez, nagy szabadság, nagy ajándék”

Amennyiben ezt egy „bábkormány” vezetője mondja, minden rendben van, de hogy tehet ez a „Nem vagyunk gyarmat” retorikával operáló „szabadságharcos” ilyen kijelentést?

Ezzel az egy mondattal Orbán elismerte, hogy neki engedély kell „a legmagasabb világi helyről” (mit fog ehhez Putyin szólni?) ahhoz, hogy úgy politizáljon, hogy az ország érdekeit helyezi első helyre?

Eddig akkor mi a lóf@szt csinált?

Kiderül, hogy nem csak Putyinnak nyalt be  hajbókolt, hanem Magyarország érdekei elé helyezett más országok, netán cégek, személyek gazdasági érdekeit? De kikét is? Persze, aki figyel és tud egy picit a sorok között olvasni, eddig is pontosan láthatta, hogy az ország érdekei csak plakátokon és szólamokban fontosak valójában testreszabott törvénykezéssel érdekcsoportoknak, oligarcháknak, strómanoknak kedvezett, a többi csak szemfényvesztés. Azt is tudom, hogy sokan szeretik a bűvésztrükköket, de azokból nem a közönség szokott jól megélni!

A másik „dübörgünk” a tv reklámokról jutott eszembe, melyek jól leképezhetik a gazdaság állapotát, a személyek szükségleteit.

A reklámok általában olyan termékeket próbálnak eladni, melyekre a szélesebb közönségnek igénye lehet, illetve igényt tudnak ébreszteni. Ezért nem látunk tv reklámban ajánlani utasszállító repülőgépet vagy Bentleyt stb. Viszonylag kicsi rá a tömegigény!

Látunk viszont személyi kölcsönt!

Két kizárólag személyi kölcsönökkel foglalkozó cég mi mást is reklámozna, viszont ebbe a sorba beállt az ország legnagyobb bankja is. Ez még mindig nem jelent problémát, de mire is vannak kihegyezve ezek a spotok?

  • Karácsonyi bevásárlás során kiürült a családi kassza, annak feltöltéséhez ajánlunk kölcsönt
  • Teljesen kimerültem a Karácsonyi Ünnepek alatt elmegyek 1-2 napra egy wellness szállóba pihenni és ezt kölcsönből teszem
  • Életmódot váltok, ehhez kell futócipő, edzőteremi bérlet, kerékpár és ezek beszerzéséhez szabadfelhasználású személyi kölcsönt ajánl a bank.

Az ünnepek előtt több médium is foglalkozott azzal, hogy az átlag családok mennyit is költenek a karácsonyi bevásárlásra, illetve mennyivel többet, mint általában.  30-50 ezer forint plusz kiadást mondtak a megkérdezettek! Ez mit is jelent? A marketing és reklám szakemberek úgy ítélik meg, hogy ezek az összegek oly mértékben terhelik meg a családi költségvetést, hogy a következő hónapok esetleges 50 -100 ezer forintos többletkiadásait tartalékokból nem tudja finanszírozni alkalmazotti fizetésből élő magyar család!

Mivel egy-egy több 10millió forintba kerülő reklámkampányt alapos előkészítés előz meg, a szakemberek arra a következtetésre juthattak, hogy a családok jelentős része NULLA tartalékkal rendelkezik, tehát már néhány tízezer forintos kiadás miatt is hitelt kellene felvenniük.

Közben akár merre nézünk azt látjuk, hogy „Magyarország erősödik!” és egyébként is dübörög a gazdaság!

Hát így dübörgünk mi!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerepesi-tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr3812150081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morph on deer 2017.01.24. 22:59:28

@felső határ nincs:
Bizony az!
Egy független ország közel hét éve regnáló miniszterelnöke, akinek "engedély" kell másik ország egy minap hatalomba került elnökétől, hogy azt tegye, ami a dolga!

Az ilyen egy nagyon gyenge vezető, egyetértek!

BiG74 Bodri 2017.01.24. 23:09:22

Szuvenyír nyihaha nye kukucsku protkú. Vitya korrekt nem nézi mit, csak, hogy ajándékot kapot. Ha nem kapott, akkor meg odagondol egyet.

Egéridomár 2017.01.24. 23:18:25

@felső határ nincs: Ez a hsz viszont bitang durva volt. Hű lenyomata a fejedben kóricáló gondolatok mennyiségének és minőségének.
De komolyan, ha ennyit sikerült kiizzadni, akkor mi késztetett a leírására? Gondolom ez is vagy fél órádba telt...

zsa63 2017.01.24. 23:48:18

@Egéridomár: Már túl késő van, nincsenek a központban akik erre a cikkre iránymutatással szolgálnának. De azért gyorsan kellett valami ütőset mondania... :D :D
Ennyire futotta.
süti beállítások módosítása