Kerepesi Tibor

Megbuktál kolléga…..

2016. október 03. - Kerepesi Tibor

Arra emlékszem, hogy matematika szigorlat előtti félévben a pontgyűjtő zh-kat (zárthelyi dolgozat) kellett írnunk. A félév alatt az pontszámok összege 100 pont volt. Ha nem szereztük meg az elérhető pontok 50%-át + 1 pontot akkor helyből UV-vel (utóvizsga) kezdhettük a vizsgaidőszakot, gyakorlatvezetőnk joggal mondhatta, hogy: „Megbuktál kolléga!”

Hiába magyaráztunk volna, hogy mi a zh-k legalább 43,35 % megírtunk és az ott elérhető pontok 92,1%-t meg is szereztük, ha 50%+1 pont a határ akkor az annyi. A többi mese!

Tényleg nem akartam a népszavazás eredményéről írni, de amikor a „kedves vezér” vasárnap este kiállt sajtótájékoztatót tartani az érvénytelen és eredménytelen népszavazást fényes győzelemként könyvel el, akkor azt gondolom ez nagyon nagy probléma. Nem neki, hanem Magyarországnak! Amikor egy ország miniszterelnöke kiáll és szemrebbenés nélkül a nyilvánvalóról hazudik, ott azért komoly problémák (Kéri zseniális ismét) vannak.

„Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel.

Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi! De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas vagy műveletlen.”

(gróf Széchenyi István)

 

Én azt gondolom, hogy Magyarország nem ilyen kormányt és kormányfőt érdemel, hiszen sem aljasnak sem műveletlennek nem tartom a magyarságot! A magyarság most megmutatta, hogy nem ül fel aljas propaganda terméknek, aljas ideológiának, még ha történelmünkben néha ez így is volt.

 

13599798_983664091750513_2004389732026437270_n.jpg

                                                                                                             (kép forrása: internet)

orbán viktor kormányzása alatt módosították a népszavazási törvényt akként, hogy egy népszavazás akkor érvényes, ha a választásra jogosultak 50%-a + 1 fő érvényes szavazatot ad le. Az ezt megelőző törvény szerint ez a szavazás érvényes és eredményes is lett volna. Egyszóval a Fidesz saját magát szúrta tökön!

És erre mit mond a „bölcs vezér”? 3,2 millió szavazat megfelelő felhatalmazás neki, hogy erővel lépjen fel Brüsszelben. Ennek a kijelentésnek azért van néhány folyománya:

  • a többi ~5 millió választásra jogosult le van szarva
  • Az EU-t legalább akkora hülyének nézi, mint a magyarokat

És a Fidesz vezetésében egyetlen épelméjű sem volt-van (bocs a feltételezésért, de ahogy elnéztem a tegnapi tapsikoló csapatot lehet, hogy nem a feltételezéssel van a hiba), aki elmondta volna, hogy: b+ viktor ezt elkúrtuk, nem kicsit nagyon!

12825690_513746_905b3e28ac6962b8267cd08cb2e7ef99_wm.jpg

                                                                                                                  (kép forrása: index.hu)

Mert mi is történt:

Elköltöttek -közpénzből- az „üzenjük..”, „tudta?”, „ne kockáztassunk” néphülyítéssel + a népszavazás költségével annyi pénzt (egyes becslések szerint ez akár 30 milliárd, azaz 30.000.000.000,- Ft, ez ~ 30.540.000 kg azaz 30.540 tonna tízezer forintos bankjegy), amennyit nagytávolságról szabad szemmel is viszonylag jól látható lenne, gyakorlatilag nulla eredménnyel.

A nem szavazatok száma nagyjából megegyezik a 2014-es választáson a Fidesz+Jobbik szavazatok számával (Jobbik is a nem mellett kampányolt!). Így gyakorlatilag a támogatottság nullával növekedett, de akár csökkenhetett is, hiszen nincs olyan adat, hogy a "nem" szavazatok, milyen arányban érkeztek nem Fideszes szavazóktól.

Azért erősen óva inteném a demokratikus oldalt a hallelujázástól!

Ha azt vesszük, hogy a választókorúak közül mindig van ~2 millió ember, akiket traktorral sem lehetne elvonszolni szavazni, akkor körülbelül 3 millió akik otthon maradt, érvénytelenül szavazott vagy mondjuk bedőlt a (szerintem ez ügyben minimum kollaboráns) Liberálisok igen agitálásának. Ez közel egált jelent, de ha hozzávesszük, hogy míg a másik oldalon ez két pártot (mely, ha kormányzás lesz a tét össze is fognak borulni), a demokratikus oldalon több, akár egymással is komoly versenyben lévő erőt képviselhet. Amennyiben a demokratikus oldal erői megint egy „összefogósdin” gondolkodnak, tálcán kínálják fel a 2018-as választást ismét a Fidesznek. Ott ugyanis nem az otthonmaradás mellett kell majd kampányolni.

Aminek én személy szerint nagyon örülök az a Kétfarkú Kutya Párt eredménye, akik el tudták érni azt, hogy az érvénytelen szavazatok aránya és száma az átlagos négy-ötszörösét is elérte. Mindezt kizárólag támogatói adományokból! Erre a kampányra annyi embert és pénz tudtak fordítani, amivel több demokratikus párt gyűlöletkampány elleni aktív fellépését is felül tudták múlni.

A migráció okozta feszültséget, mint valós és hatalmas problémát csak konstruktívan együtt működve, megoldási alternatívák megvizsgálásával és vélhetőleg több megoldási variációval lehet megoldani! Meg lehet próbálni bezárni magunkat illetve kizárni a világot, csak a homokba dugott fej egy idő után nem kap levegő!

Végignézve a történelmet a gyenge, alkalmazkodni képtelen nemzeteket történelmi süllyesztőbe kerülnek akkor is, ha egyes időszakokban a legnagyobbak voltak is a világon. Az együttműködésre, kooperációra alkalmatlan népeket, már csak történelemkönyvekből ismerjük, ha egyáltalán maradt nyomuk. A gyűlöletkampányok nem erőt, hanem félelmet, bizonytalanságot sugároznak, plusz kiváló fedősztorik is. Itt és most sincs ez másként!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerepesi-tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr3611762771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ma Baker 2016.10.03. 20:17:20

Csak szólok, hogy soha semmilyen ügyben nem szavazott még a magyar nép 3,5 millió tagja azonos állásponton. Mind a NATO csatlakozás, mind az EU csatlakozási referendum messze elmarad ettől. De még az utólag sokat ajnározott 94-es maszop 4/5-ös győzelemhez is kb csak 2 millió ember kellett.
Történelmi jelentőségű eredmény ez, amit néhány tízezer félkegyelmű trollkodott szét és a hazaáruló oldal bojkottált.
Mellesleg az 50%+1-es szabályt is a Fidesz hozta, előte volt az 25% is. Ennyire relatív faszság a fröcsögésed.

H?P? 2016.10.03. 20:32:08

" akik el tudták érni azt, hogy az érvénytelen szavazatok aránya és száma az átlagos négy-ötszörösét is elérte. Mindezt kizárólag támogatói adományokból! "

Ja mostanra kiderult, hogy a Sorosek minimum 45 milliardal tamogatak az ellenzek nepszavazas elleni kampanyat.

kvadrillio 2016.10.03. 20:34:10

Avatar
disqus_NODhSLKta3 • 2 days ago

A mai elektromos médiát egyértelműen átvették a zsidók!!! A magyarok megérdemlik, mert csak azt tudnák megtenni amit mi engedünk, de sajnos mára már ez a tömeg egy kalap szart se ér!!! Mindég is jellemző volt erre a kazár csordára, hogy mindenhol ahova a pofájukat betették előbb, vagy utóbb tönkretették és demoralizálták a meglévő társadalmat!!! Miért is akarta Adolf ezeket kibaszni a picsába??? Mert át akarták venni az uralmat az országban!! Na ez folyik ma a kis hazánkban, csak nekünk nincs ilyen vezetőnk!!! Egy nép addig képes élni, amig saját népéből választ vezetőket!!! Ma ebben az országban a vezetőknek tituláltak hazátlan kazár zsidók!!! A legnagyobb zsinagóga ma a Parlament!!!

2

Reply

Share ›

Avatar
Jakabaa disqus_NODhSLKta3 • a day ago

nagyon igaz....

Reply

Share ›

Avatar
Ordosz Műhely • 2 days ago

Igen, én is rá szavaznék egy ilyen pártra. Ilyen volt a - hogy is hívják? - ..., ja igen, Jobbik, ha nem tévedek.

2

Reply

Share ›


Avatar
Major László Ordosz Műhely • 2 days ago

Volt.
...JAJJJDE BÍROM EZEKET A KURUCINFÓS KOMMENTEKET...:)))))

Kerepesi Tibor 2016.10.03. 20:46:11

@H?P?: 45 milliárddal. Ez érdekelne! Tudsz esetleg valamilyen hiteles forrást erről megadni, mert én ilyen hírrel nem találkoztam, de szívesen megírnám ezt is! Előre is köszi!

FikkFakk 2016.10.03. 20:53:52

Azert hozhatna a fuggetlen index neha olyan blogoldalt, ahol a kormanyzat allaspontjat vedik.

Mindjart hitelesebb lenne a dolog....

2016.10.03. 20:54:17

@H?P?: Mesélj, mert egyelőre úgy tűnik, hogy csak neked derül ki.

FikkFakk 2016.10.03. 20:55:11

A tobbi 5 millio valasztasra jogosult meg le van szarva?

Le hat. Mentek volna el szavazni.

deneskata 2016.10.03. 21:06:20

@Ma Baker: Kíváncsi vagyok, te mit gondolsz? Mire szavazott ez a sok ember ennyire egyöntetűen?

guy 2016.10.03. 21:07:36

Ha szerinted Széchenyi szavai igazak, de a magyarsággal sincs semmi baj, akkor legalább ugyanolyan matematikai ellentmondásba kerülsz, mint amit a kormánynak is felrósz. Csak szólok...

Netuddki. 2016.10.03. 21:33:58

@Ma Baker: Milyen 3.5 millió tolvaj fidesztroll? Hát én még 3.2 millióról tudok, amit felkerekítettetek 2.3 millióra. Ha így folytatjátok holnaputánra meglesz az érvényességi küszöb. Aztán belelóg a kezetek a bilibe és felébredtek.

Mellesleg abból a 3.2 millióból legalább 1.5 millió lobbikos. Magyarul ennyi a hazug, tolvaj fidesz támogatottsága. Hát ecsém, örüljetek mint majom a farkának, hogy ennyi is összejött.

Pan Modry 2016.10.03. 21:34:47

@Ma Baker:
Ha jol emlekszem meg sohasem tortent korabban hogy az egyik allaspontra parta ezerszer annyi kampanypenz lett elkoltve mint a masik allaspontra. (A fidesz/kormany 30 milliardja vs ketfarku kutya nehany tizmillioja).
Ha a kampanyra elszort ezerszeres szorot nezzuk, akkor a fidesznek 99.9%-kal kellett volna nyernie.
Ugyhogy kiskomam az ervelesed most jol beszoptad!

Pan Modry 2016.10.03. 21:36:58

@Kerepesi Tibor:
Sot, eurorol beszelunk :D
Minek bizonyitek? Ezt mindenki tudja, aki tagadja az egy spekulans liberalis migrans magyargyulolo bankar aki nem akar dolgozni es el akarja venni a magyarok munkajat. :D

Pan Modry 2016.10.03. 21:37:46

@FikkFakk:
Ezt en is szeretnem, szeretnem szarra rohogni magam :DDD

-JzK- 2016.10.03. 22:12:50

A magyar demokrácia történetében még soha nem szavazott ennyi ember egy irányba. Ez tény. A ballib szeretné azt láttatni, hogy minden el nem menő, vagy érvénytelenül szavazó valójában az ő világrendjüket támogatja, vagyishogy buziházasságos-füstösseggnyaló-safespaces világot akar. Holott eleve a választópolgárok kb 40%-a SOHA semmilyen választáson nem vesz részt. Őket eleve ki is kéne vonni a képből. Így kb. kijön az, hogy a maradék kb 80-85%-a azt deklarálta, hogy nem akar ide kokerót. Persze a nem szavazók és érvényteül szavazók, meg akik elbohóckodták, ők se akarnak ide kokerókat, csak Orbánnak akartak odaszúrni.
Nem szeretni Orbánt nem bűn, aki viszont füstösökkel akarja feltölteni ezt a szerencsétlen országot, az egy hazaáruló mocsok.

monddazigazatmar 2016.10.03. 22:13:42

@Tibi !: Igen, konkrétan mondd ki, nyert a baloldal! Alig van a fidesznek támogatottsága, lehet, hogy a parlamentbe se jutna be :D:D:DD:

Ja, pofikám, tételezzük fel, hogy csinálnak boltzáras népszavazást. Meg atomerőműveset.
Ha ilyen aránnyal mentetek volna, akkor is úgy éreznéd, hogy megbuktatok?

Kurt úrfi teutonordikus vezértroll · https://hatodiklenin.blog.hu/ 2016.10.03. 22:20:17

@monddazigazatmar: Itt a tél. Neked már nem a gallyat kellene lopkodnod az erdőkben, készülve a hidegre? Ilyen gyenge kommentekért nem kapsz annyit ami elegendő a tüzelőre.

Netuddki. 2016.10.03. 22:58:31

@monddazigazatmar: Miről hadoválsz te szerencsétlen? Annyi eszed sincs mint egy marék lepkének. A mi lett volna ha, meg tudod olyan, hogy ha a vágyak lovak lennének, térdig járnánk a lószarban.

monddazigazatmar 2016.10.03. 23:55:56

@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Annyira szánalmas, hogy tényleg ennyi eszed van. Tényleg nickneveken akarsz karaktergyilkosságot elkövetni? Te szerencsétlen farok, ez nem fog menni. Meddig tart másik nevet regisztrálni, kb. 2 perc? :D:D:D

monddazigazatmar 2016.10.03. 23:57:00

@Tibi !: Értem. Tehát ha Orbán mellett szavaz 3 millió ember az bukás, ha kimegy ellene tüntetni ötezer akkor az hatalmas csapás a rezsimre :D:D:
süti beállítások módosítása