Kerepesi Tibor

Győztünk! Győztünk?

2016. július 22. - Kerepesi Tibor

index2.png

Kaposvár közgyűlése a mai napon, ugyanazon fideszes képviselők és Szita Károly polgármester szavazataival, felbontotta a Homatech-kel kötött szerződést, amit április elsején Szita Károly bejelentett, majd néhány nappal később meg is szavaztatott ugyan itt. (Kissé érdekes, hogy a szerződés felbontását, megint előbb írta alá Szita Károly, mint ahogy erről a közgyűlés döntött, de erre felé ez már csak így megy).

nevtelen_4.jpg

Okulásul, álljon itt ennek a „gerinces”, ide-oda szavazó társaságnak a névsora:

Szita Károly polgármester

Egyéni képviselők (1-12 vk.):

Nagy Attila, Torma János, Mihalecz András, Dr Pintér Rómeó, Dr Szép Tamás András, Borhi Zsombor, Csutor Ferenc, Oláh Lajos Imréné, Dér Tamás, Czimmermanné Németh Andrea, Gelencsér Ferencné, Dr Gilber Vilmos

A saját lelkiismeretükkel bizonyosan nem kell elszámolniuk, de választóik felé azért lenne mivel.

Egy ellenzék nélkülinek hit városban kiderült, hogy a civilekkel összefogva van DK, Együtt, LMP, Jobbik, MSZP, és nem csak kirakatnak egy látszatdemokráciában!

Szóval a „nagyurak” besz@rtak, és nem mertek kiírni egy népszavazást.

Amikor már látszott, hogy nem tudják megakadályozni az aláírásgyűjtés elindítását, akkor is az utolsó pillanatig abban hittek, hogy nem lehet összehozni a szükséges számú aláírást.

Hát de!

Annál jóval többet is!

Amikor ez kiderült Szita Károlynak, hirtelen eszébe jutottak a választói és az egység visszaállítása.

Eddig ez miért nem volt fontos?

Mit gondolhatnak Kaposvár polgárai Borhi Zsomborról és Dér Tamásról, akik az elmúlt hónapokban a beruházás ellenzőit csupán tájékozatlan, politikai hecckampány áldozatának és nem felelősen gondolkodó embereknek tartották és le is nyilatkozták ezt minden lehetséges fórumon.

Mit gondolhatnak a helyi Fideszt saját gondolatok nélkül kiszolgáló „lakájmédia”-ról, mely az utolsó pillanatig a Homatech „nagyságát” hirdette?

Beigazolódott ismét, hogy a Fideszt érvekkel, normális gondolatokkal nem, csak erővel lehet meggyőzni.

Szóval volt összefogás, volt erő és GYŐZTÜNK!

De tényleg győztünk?

Egyetlenegy pillanatig nem akarom annak a sok embernek, civilnek, pártaktivistának a munkáját lebecsülni, akik ebben részt vettek! Hatalmasat „futottunk” együtt! Hatalmas eredményt értünk el és megmutattuk a pártállamból itt ragadt vagy vele egyező nézeteket valló kaposvári vezetésnek, hogy nem dönthetnek a fejünk felett!

Ez a győzelem nagy érték, meg kell becsülni, de ha nem építkezünk belőle, akkor a napi sikeren kívül semmit sem fog érni!

Normálisan működő demokráciában, szóval nem itt, ilyen skandalum után a polgármester lemond és feloszlatja a közgyűlést, időközi választásokat írnak ki. Pont azért, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a választópolgáraik, továbbra is bennük látják a felelős városvezetés letéteményeseit. Ez persze Szita fejében meg sem fordult, mert sem magában, sem a parancsra szavazó közgyűlési többségben, jelenleg nem látja azt a potenciált, ami ismételten ott tartaná, ahova 2014-ben is választották.

Gyávák ők, nem kicsit!

Ennek a mai győzelemnek, akkor lesz igazán eredménye, ha 2019-ig fenn lehet tartani azoknak az együttgondolkodó embereknek az együttműködését, akik, ha előbb nem is, de akkor ugyanilyen erőt mutatva, fel tudják törni azt a betont, mely még odaköti Szita Károlyt a polgármesteri székéhez.

Na akkor lesz visszavonhatatlan a győzelem!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerepesi-tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr568906834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása