Kerepesi Tibor

Mit tegyünk, ha impotensek vagyunk?

2016. szeptember 28. - Kerepesi Tibor

Első lépésben állítsunk amit tudunk….……..kerítést, hiszen az égre meredező oszlopok talán kompenzálnak valamit.

index.jpg

Második lépésben terjesszük el, hogy nem is impotensek vagyunk, csak mi így védekezünk.

Ha ez sem elégséges, tartsunk népszavazást arról, hogy az impotenciánkat, ha nem is mindenki, de a választásra jogosultak többsége támogatásával fejlesztettük ki.

A legutolsó ugyan rettenetesen költséges, de hát ami nem a saját zsebből, hanem a választókéból költődik azt miért is bánjuk?

Kissé komolyabban:

Miről is szól az október 2-i népszavazás?

Ugye arról, hogy az Országgyűlés hozzájárulása nélkül, nem magyar állampolgárokat ne lehessen letelepíteni Magyarországra.

Az, hogy a konkrét kérdésben, hol vannak a migránsok (sehol) és hol a csapda már leírtam, de kicsit tovább gondolva, hol az impotencia?

Az 1949-ben elfogadott és 1977-ben jegyzőkönyvvel módosított „Genfi konvenció” többek között rendelkezik a háborús (nemzetközi és nem nemzetközi konfliktusokra egyaránt vonatkozik) övezetekből érkező polgári lakosság védelméről. Ezt az egyezményt természetesen Magyarország is aláírta.

Akkor pedig a jelenlegi magyar rezsim miért nem akarja betartani ezt?

Mert az „emberáradatban” nem csak háborús menekültek, hanem gazdasági bevándorlók és terrorista gyanús személyek is vannak? Hát persze, de erre való a menekültügyi eljárás, mely alapján el tudja dönteni egy állam, hogy ki milyen szándékkal akar az ország területére lépni. Ugye ezt nem úgy kell megtenni, hogy a határon buszra szállítom az embereket és elbuszoztatom őket az osztrák határig, aztán menny amerre akarsz, hanem regisztrálom, elvégzem az ellenőrzést, aztán vagy befogadom, vagy kiutasítom.

Nos, a magyar szolgálatok ezt nem tudják, vagy nem akarják elvégezni! Illetve a kérdés az, hogy az Orbán kormány által felépített biztonsági szolgálatok impotensek ezen feladatuk ellátásában?

Ebben azért lehet valami, hiszen pár héttel ezelőtt arról lehetett olvasni, hogy a letelepedési kötvény megvásárlói között bűnözőt is sikerült azonosítani, de nem a szolgálatoknak, így természetesen ez a személy szabadon jár-kell hazánkban és az EU-ban is.

De a hírek szerint terroristák nemcsak a ’70-es években, de napjainkban is megfordultak országunkban, és a szolgálatok hol voltak?

Érdekes, hogy azon személyek ellenőrzését azért már 30 nap alatt eltudják végezni - jól vagy rosszul – akik sok pénz adnak kölcsön Magyarországnak piacinál magasabb kamatra, de azokét nem, akik gyalogosan érkeznek határainkra. (Igaz, hogy az utóbbin a kormányközeli offshore lovagok (vállalkozók) nem tudnák megszedni magukat.)

És mit is csinálnak az el nem végzett feladatok helyett a Fidesz-KDNP kormány?

Gyűlöltet kelt, iszonyú mennyiségű pénzt elköltenek propagandára (véletlenül a 11-18 milliárd forint elköltésére a propaganda miniszter „Mindignőalakásom Tóni” szomszédja kapja a megbízást) és népszavaztatnak tök feleslegesen.

Harcolnak az EU ellen, költik a magyar állampolgárok pénzét, sőt az önkormányzatokkal is elköltetik a helyi adók egy részét! Teljesen egyoldalú kampányt folytatnak, hiszen ilyen mértékű pénzszórásra a demokratikus ellenzéknek nincs is forrása. És, hogy ez a magyar választási törvények semmibevételével, az természetesem ezt a galerit nem hatja meg. Szerencsétlen önkormányzatok, meg hol jól, hol rosszul (mert ismerik a törvényt és nem agitálhatnak egyik válasz mellett sem, maximum részvételre buzdíthatnak) próbálnak eleget tenni a központi akaratnak. (Mondjuk arra azért kíváncsi lennék és remélem lesznek olyan önkormányzati képviselők akik meg is kérdezik, hogy ezt meg miből sikerült finanszírozni? Esetleg nem lett volna más, fontosabb helye ennek a pénznek?)

20160922_165826.jpg

Szóval:

Lesz egy népszavazás, ahol egy hülye kérdésre kellene válaszolni

Lesz egy népszavazás, ami senkit-semmire nem kötelez!

Lesz egy népszavazás, amire rengeteg közpénz elköltenek és egyesek ismét jól megszedik magukat!

Lesz egy népszavazás, ami szembehelyezheti Magyarországot az EU Alapszerződésével!

Lesz egy népszavazás, ami a kormány impotenciáját hivatott népakarattá emelni!

Lesz egy népszavazás, ahol az válaszol helyesen, aki el sem megy!!!

 

Woody Allen mondta:

„Sohasem lennék egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagjának.”

Orbán kezd így viselkedni az EU-val szemben, de az EU nem orbán viktort (nem elírás), hanem Magyarországot fogadta a tagjai közé és hiszem, hogy az ország lakosságának döntő része ezt nem is akarja megváltoztatni, mert nem akar orosz vagy török mintára kialakított áldemokráciában élni!

Ebből következően október 2-án a hatalom kérdésére csak egy jó válasz lehet:

 index2_1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kerepesi-tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr2911747023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Medgar 2016.09.29. 09:14:33

Ha impotensek vagyunk, ne a blogunkon próbáljunk kompenzálni.

index.hu/kulfold/2016/08/10/egy_nagy_falat_huznak_fel_calaisnel_a_britek/
vs.hu/kozelet/osszes/torokorszag-900-kilometeres-falat-epit-a-torok-szir-hataron-0928
index.hu/kulfold/2016/09/18/keritest_epit_ausztria_hegyeshalomnal/

"Az 1949-ben elfogadott és 1977-ben jegyzőkönyvvel módosított „Genfi konvenció” többek között rendelkezik a háborús (nemzetközi és nem nemzetközi konfliktusokra egyaránt vonatkozik) övezetekből érkező polgári lakosság védelméről. Ezt az egyezményt természetesen Magyarország is aláírta."

31. Cikk
A menedéket nyújtó ország területén jogtalanul tartózkodó menekültek

1. A Szerződő Államok az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt nem sújtják büntetéssel azokat a menekülteket, akik közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket.

2. Cikk
Általános kötelezettségek

Minden menekültnek kötelezettségei vannak azzal az országgal szemben, ahol tartózkodik, különösképpen az, hogy magát az ország törvényeinek és szabályainak, valamint a közrend fenntartása érdekében hozott intézkedéseknek alávesse.

röf 2016.09.29. 09:19:11

Azért ehhez a mellébeszéléshez már komoly érdekek kell hogy fűzzék a tisztelt agitátort.
Úgy csinál, mintha nem lenne legális lehetőség az EU-ba igyekvők előtt, csak és kizárólag vaddisznó módjára átgázolni egy országon, letarolva és teleszarva az utat, amerre csörtetnek.
Továbbá röhejes a Genfi konvencióra hivatkozni ennek a csordának az esetében.
A háborús menekült legfontosabb tulajdonsága, hogy onnan jön, ahol háború van.
Ez jelen esetben nem áll fenn a csorda 90 %-ára.
Ezen kívül a menedékkérő együttműködik a hatóságokkal, vannak papírjai, nem hazudja magát ráncos-szakállas pofával 13 éves szíriainak.
Avas már ez a sírás…

Nagyorrú Barbi 2016.09.29. 09:21:20

Kíváncsi lennék arra, hogy ez az impotens blogger hány arab családot fogadna be a lakásába. Ja, hogy egyet se? Szerencsére a normálisan gondolkodó magyarok többen vannak, mint az ilyen degeneráltak, akik hazánkat odadobnák annak az iszlámnak, amely ellen eleink harcoltak. Szembeköpöd Dobó és Zrínyi emlékét. HAZAÁRULÓ!

chrisred 2016.09.29. 09:41:52

@Medgar: A 31. a 2. után jön? :) Pont arról van szó, hogy az egyezménynek ezeket a cikkelyeit (az összes többivel együtt, amit mellőztél felsorolni) szabályos menekültügy eljárás során kellene alkalmazni, amire viszont nem kerül sor.

Medgar 2016.09.29. 09:51:17

@chrisred: A lényeget rögtön levágtad. A többire a baloldal szokott hivatkozni előszeretettel, de a migránsok kapcsán ez a két cikkely lényeges. Ugyanis Nofingerprint Ahmed és másfélmilliós családja nem volt életveszélyben sem a görög sem a macedón sem a szerb sem a magyar határon. Ebben az esetben viszont a 2. cikkely vonatkozik rájuk, de kötelezettségeiknek nem akartak eleget tenni.

chrisred 2016.09.29. 19:56:25

@Medgar: A migránsok kapcsán egyik cikk sem lényeges, mert ahogy az egyezmény címéből is kiderül, csak a menekültekre vonatkozik. A 31. cikkely szerint a Szerződő Államok az általa menekültnek elismert személyeket nem sújthatják semmilyen büntetéssel az országba való jogellenes belépésük, vagy tartózkodásuk miatt, kivéve akkor, ha közvetlenül olyan területről érkeztek, ahol életük, vagy szabadságuk az 1. Cikkben foglalt meghatározás értelmében veszélyeztetve volt, és akik engedély nélkül lépnek be területükre, illetőleg tartózkodnak ott, feltéve, hogy haladéktalanul jelentkeznek a hatóságoknál és kellőképpen megindokolják jogellenes belépésüket, illetőleg jelenlétüket. Tehát ennek a cikkelynek az alkalmazása csak előzetesen lefolytatott menekültügyi eljárás alapján lehetséges. A 2. cikkely hasonlóképpen arra vonatkozik, ha egy Szerződő Állam menekültként elismert és befogadott egy személyt, az onnantól köteles alávetni magát az adott állam jogrendjének, mintha honos állampolgár lenne.

Medgar 2016.09.29. 20:53:00

@chrisred: Tehát EGY ember sem léphet be előzetes azonosítás nélkül. Ehhez képest A fél világon áttántorogtak ....

chrisred 2016.09.30. 05:36:14

@Medgar: Az Unió szempontjából a fél világból csak Görögország, Olaszország és Magyarország számít, tekintve, hogy ezek az irányba eső schengeni határországok. A legfőbb probléma, hogy ezek közül Görögország és Magyarország a legválságosabb időszakban azonosítás helyett átengedte vagy másik útvonalra terelte az érkezőket, kritikus állapotokat okozva ezzel a többi ország belügyi hatóságainak - ugyanis a schengeni határ nélküli országok hatóságai nem voltak felkészülve arra, hogy tömegesen kell átvilágítani határátlépőket.
süti beállítások módosítása