Kerepesi Tibor

Ha egy kupleráj nem megy….

2016. december 13. - Kerepesi Tibor

…. akkor nem az ágyakat kell kicserélni.

 

Ha a madame görcsösen ragaszkodik a személyzethez, viszonylag hamar bezárhatja a „boltot”!

nyugat_hu.jpg

                                                                                           kép: nyugat.hu

Ez a poros vicc jutott eszembe arról a hírről, hogy Filóné (Fidesz-KDNP) Bonyhád polgármestere, nem elég, hogy nem figyel a testületi ülésen, de bunkó módon még ki is oktat egy képviselőt, aki ezt szóvá teszi, sőt még jelzi is, hogy amit a képviselő úr mond azt őt soha nem szokta érdekelni. Mondja ezt egy polgármester egy megválasztott képviselőnek, aki a választói érdekeit hivatott képviseli, amiből az következik, hogy a Polgármester asszony viszont más érdekek mentén vezeti a települését (félre).

De nem egyedi esetről van szó, hiszen külön „élmény”, amikor Tarlós, érvei elfogytával elkezd személyeskedni a Fővárosi Közgyűlésben visszafelé mutogatva, jelentős amnéziát elárulva arról, hogy immár 6 éve ő a Főpolgármester.

És persze ott van a Parlament „házmestere” a volt MSZMP KB munkatárs Kövér László, aki kioktat, kitilt, rendre utasít, persze nem a közmédiát, hanem a kritikusabb újságírókat, ellenzéki képviselőket, viszont, ha a valaki ezt szóvá teszi, agresszív „Magát ki kérdezte?” kérdéssel fordul az illetőhöz.

A „Goebbels” minisztériumot vezető, folyamatosan hazugságokon ért Rogán Antallal kapcsolatban kezd az az érzés kialakulni, mintha ez lenne tőle az elvárás.

És az „Ember” minisztériumot vezető Balog Zoltán, akihez tartozik az oktatás és az egészségügy is. Ugye mindegyiket jól átalakították és mindegyik össze is borul szépen. Persze ebben a minisztériumban is „elfelejtették”, hogy 6 éve vannak kormányon, tehát visszafelé mutogatnak, legyen az PISA tesz vagy több napos halottak a kórházakban „elkóborolva”. Nem felelősek semmiért (szerintük!).

Apropó PISA teszt. Az erősen Fidesz kompatibilis Magyarországi Szülők Országos Egyesülete, megtalálta az orbáni megoldást: ha rosszul teljesítünk, kritizálnak minket, akkor lépjünk ki. (teljes analógia a Orbán múlt heti döntésével.)! Tehát az nem gond, hogy a rendszer rosszul, működik és 20-25%-ban funkcionális analfabétákat, viszont jó alattvalókat, képez, hanem a probléma az, hogy ezt nemzetközileg is látják.

Apropó Balog Zoltán. Sajtó hírek szerint ő, aki ugye „kiváló” eredményeket ért el az oktatás és egészségügy problémáinak megoldásában, a kiszemelt, mint következő köztársasági elnök. Igaz ezt hivatalosan nem erősítették meg, sőt Kósa cáfolta, de hát Kósa amit mond……. az annyit is ér. (Van az a szólás-mondás mely szerint a szél pont olyan, amilyen lyukból fúj.)

És a legfrissebb Matolcsy ámokfutás a Parlament folyosóján. Pszichiátriai osztályon a „Napoleonok” normálisabban viselkedhetnek. Viszont ez az ember az MNB elnöke és persze a „világ esze is”!

A fentiek, kiragadott példák és napestig, több nap estéig is, lehetne sorolni a hazugságokat, mellébeszéléseket, viszont mint tudjuk a hal szaga a fejétől eredeztethető.

Magyarország miniszterelnöke, mindezekben élen jár! A Parlamentben, ha éppen nem tud a függöny mögé elbújni, néha kénytelen válaszolni kérdésekre. Azt, hogy ezt kocsmai stílusban teszi, azzal saját magát minősíti, de igazából nem válaszol, mellébeszél, terel, személyeskedik, de konkrét kérdésre véletlenül sem válaszol konkrétan! Mondhatnánk, hogy az igazat nem meri elmondani és a hazugságokra ott vannak a fullajtárok, de hát ő az ország miniszterelnöke. Az lenne a minimum, hogy válaszoljon bátran és egyenesen, hazugságok nélkül! Igaz, mit lehet várni egy olyan embertől aki utoljára 2006-ban mert kiállni egyenes adásban közvetített televíziós vitára (fel is mosták vele a padlót), azóta csak üzenget hol ide, hol oda.

Ha mindezt ez a banda saját köreiben, saját finanszírozással tenné, gyakorlatilag senkit nem is érdekelne, de mindezt sok milliárd közpénzt elköltve, magánvagyonukat közpénzből jelentősen gyarapítva, szégyenérzet nélkül, miközben az ország, már a régióban is tök utolsó, az EU-ról nem is beszélve, és az elszegényedés, kilátástalanság már a következő generációt is sújtja. Teszik mindezt, mindannyiunk pénze felett diszponálva mely, mint tudjuk időnként (egyre gyakrabban) elveszti közpénz jellegét!

nyugatradio_hu.jpg

                                                                             kép: nyugatradio.hu

Visszatérve a nyitó képre, az olyan kuplerájban ahol a fizető kliensek többsége nem az érzi jól magát, ott az épületen és talán a bútorzaton kívül a teljes személyzetet le kell cserélni!

 

u.i: Békés Adventet a fideszes trolloknak is!

A bejegyzés trackback címe:

https://kerepesi-tibor.blog.hu/api/trackback/id/tr112044391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jotekony koc 2016.12.13. 22:24:01

A kuncsaftok elégedettek. A mádám marad. A lányok csábosak.
Csak a feleségeknek van bajuk a kupival.

cardiobascuralis 2016.12.13. 23:58:47

Neked meg egy helyesírási szabályzatot, hogy tudd, az advent kisbetű.

Kerepesi Tibor 2016.12.14. 05:11:59

@cardiobascuralis: A önleleplezés szép dolog az Advent helyesírásának, meg nézz utána! Kellemes Ünnepeket!
süti beállítások módosítása